Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia donează un lot de făină de grâu Republicii Centrafricane

© AFP 2024 / SAFIN HAMEDПшеница
Пшеница - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Abonare
Rusia a livrat un lot de făină de grâu în Republica Centrafricană (CAR), ca ajutor nerambursabil, a declarat pentru Sputnik ambasadorul rus la CAR.
BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik. Rusia a livrat un lot de făină de grâu în Republica Centrafricană (CAR), ca ajutor nerambursabil, a declarat pentru Sputnik ambasadorul rus la CAR, Alexander Bikantov.
„Un lot de ajutor alimentar nerambursabil, sub formă de făină de grâu, este furnizat din Rusia către Republica Centrafricană”, a spus ambasadorul rus.
La începutul acestei săptămâni, Bikantov s-a întâlnit cu premierul CAR, Felix Moloua, pentru a discuta perspectivele de cooperare bilaterală în diferite sfere. Când a fost întrebat dacă discuțiile au atins şi subiectul despre cooperarea în sectorul petrolului și gazelor și în cel al industriei apărării, diplomatul rus a răspuns negativ.
Inițiativa mediată de Turcia și ONU privind transportul de cereale prin Marea Neagră, care prevedea crearea unui coridor umanitar care să permită exporturile de cereale ucrainene în ultimul an, a expirat pe 18 iulie, întrucât Rusia nu a reînnoit participarea la acord.
Lingouri bancare din aur - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2023
Rusia
Rusia devine cel mai important furnizor de aur către Emiratele Unite
Moscova a subliniat că angajamentul din acord privind facilitarea exporturilor de cereale și îngrășăminte rusești nu a fost îndeplinit și că majoritatea livrărilor ajung în state europene bogate în loc să ajungă în țările sărace din Africa.
După expirarea acordului, președintele rus, Vladimir Putin, a dat asigurări că Moscova va continua să furnizeze cereale și îngrășăminte țărilor africane, în ciuda sancțiunilor.
Fluxul de știri
0