Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia devine cel mai important furnizor de aur către Emiratele Unite

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Accesați arhiva multimediaLingouri bancare din aur
Lingouri bancare din aur - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2023
Abonare
Emiratele Arabe Unite a cumpărat aur rusesc într-un ritm fără precedent, de când țările occidentale au interzis importurile.
BUCUREŞTI, 21 sept – Sputnik. Emiratele Arabe Unite a cumpărat aur rusesc într-un ritm fără precedent, de când țările occidentale au interzis importurile, a informat Bloomberg miercuri, citând baza de date Comtrade a ONU.
Statisticile au arătat că statul din Golf a importat 96,4 tone de aur din Rusia în 2022, devenind cel mai important cumpărător. Volumul a reprezentat aproximativ o treime din producția totală anuală de aur a Rusiei. De asemenea, a însemnat o creștere de peste 15 ori, la nivel anual, a importurilor de aur din Rusia de către ţara arabă, potrivit datelor, citate de RT.
Bloomberg a menționat că, înainte de începerea operaţiunii militare a Rusiei în Ucraina, Marea Britanie a fost cea mai importantă destinație a aurului rusesc. Însă piața din Londra a fost închisă pentru lingourile de aur rusesc după ce G7, UE și Elveția au interzis importurile metalului prețios în vara anului trecut, ca parte a sancțiunilor împotriva Moscovei legate de Ucraina.
Золотые слитки - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2023
Rusia
Producția de aur în Rusia a crescut semnificativ
În ciuda legăturilor puternice din punct de vedere istoric cu țările occidentale, Emiratele Arabe Unite s-au abținut să se alăture războiului de sancțiuni împotriva Rusiei. În schimb, Abu Dhabi extinde activ cooperarea economică cu Moscova, cifra de afaceri comercială atingând valori record anul trecut.
Pe lângă Emiratele Arabe Unite, China și Turcia au intensificat achiziții de aur rusesc în ultimele 18 luni. Potrivit unui raport recent al Reuters, care citează înregistrări vamale, cele trei țări au reprezentat 99,8% din exporturile de lingouri rusești între 24 februarie 2022 și 3 martie 2023.
Ministrul adjunct rus de Externe, Mihail Bogdanov, a declarat luna trecută că Emiratele Arabe Unite este pe cale să devină unul dintre primii 20 de parteneri economici ai Rusiei, datorită creșterii rapide a comerțului și cooperării.
Fluxul de știri
0