Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Situaţia Serbiei, la ONU

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aleksandar Vučić va cere convocarea unei ședințe de urgență a Consiliului de Securitate a Națiunilor Unite referitor la situația în Kosovo și Metohia, iar respingerea organizării ședinței „va fi un semnal”
BUCUREŞTI, 21 sep – Sputnik. La New York, la cea de-a 78-a sesiune a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, va lua cuvântul președintele Serbiei Aleksandar Vučić care va vorbi despre situația în Kosovo și Metohia și principiul dreptului internațional public.
Președintele Vučić a declarat ieri la New York că se poartă discuții intense cu reprezentanții internaționali despre Kosovo și Metohia din cauza ultimelor evenimente în provincia sârbă de sud privind arestarea a trei sârbi și a apelat la comunitatea internațională să reacționeze la aceste arestări.
El a spus că despre situația în Kosovo și Metohia a vorbit cu mai multe oficialități, printre care și cu președintele Consiliului European Charles Michel, dar și cu mulți reprezentanți ai UE, exprimându-și speranța că ”au înțeles bine mesajele noastre”.
Vučić a declarat că Belgradul va cere convocarea unei ședințe de urgență a Consiliului de Securitate a Națiunilor Unite referitor la situația în Kosovo și Metohia, iar respingerea organizării ședinței „va fi un semnal”.
Valentina Matvienko  - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2023
Rusia
Matvienko: Occidentul pregătește o „revoluție de color” în Serbia.
Fluxul de știri
0