Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Matvienko: Occidentul pregătește o „revoluție de color” în Serbia.

© Sputnik / Alexey Droujinine / Accesați arhiva multimediaValentina Matvienko
Valentina Matvienko  - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2023
Abonare
Occidentul pregătește o „revoluție de color” în Serbia, a declarat Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko.
CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a anunțat că Occidentul pregătește o „revoluție de color” în Serbia, relatează Sputnik Serbia.
„Astăzi, există un exemplu clasic de război centrat pe rețea, când structurile de rețea controlate de Occident folosesc un subiect sensibil pentru a submina situația, încercând să o aducă într-o stare în care poate funcționa ca declanșator. Și apoi provoacă demonstrații și folosesc opoziția locală pregătită”, a spus ea.
Potrivit ei, așa s-a desfășurat „primăvara arabă”, ei au încercat și să destabilizeze situația din Iran în 2009 și 2022.
În prezent, după cum a remarcat Matvienko, Occidentul recurge la „cinism monstruos” și folosește două cazuri de împușcături în școli pentru a destabiliza situația din Serbia, adică, de fapt, joacă cu tragediile poporului sârb, precum și cu asupra durerii umane, parentale.
Anterior, președintele sârb Aleksandar Vučić a declarat că agențiile de informații din Est au avertizat cu privire la încercările de a organiza „revoluții color” în țară .
Fluxul de știri
0