Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Expulzarea șefului Sputnik Moldova nu este o acțiune izolată

© Sputnik / Kirill Zykov / Accesați arhiva multimediaReprezentantul oficial al MAE al Rusiei Maria Zaharova
Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2023
Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei Maria Zaharova
Abonare
Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei Maria Zaharova a venit cu un comentariu la expulzarea din Moldova a șefului Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 13 septembrie – Sputnik. Aceasta nu este o acțiune izolată, ci o nouă verigă în lanțul atitudinii inadecvate a actualelor autorități moldovenești față de noțiunea de democrație, a declarat reprezentantul oficial al MAE al Rusiei Maria Zakharova, comentând deportarea din țară a șefului Sputnik Moldova, Vitali Denisov.
„Aceasta nu este o acțiune izolată, ci o nouă verigă în lanțul atitudinii inadecvate a actualelor autorități moldovenești față de noțiunea „democrație”. Ei nu înțeleg ce înseamnă libertatea de exprimare, ce înseamnă drepturile și libertatea jurnaliștilor. Să scrie despre asta au învățat deja, dar să realizeze în practică nu pot”, a menționat Zakharova.
Ea a amintit că autoritățile moldovenești au interzis difuzarea posturilor TV rusești și nu au permis intrarea în țară a experților din Rusia.
"Acesta este pur și simplu o curățare a propriului câmp informațional intern. În același context trebuie să examinăm și istoria cu Sputnik, care se derulează sub privirile noastre", a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.
Angajații serviciului pentru migrație au venit acasă la șeful Sputnik Moldova, Vitali Denisov, l-au urcat într-o mașină și l-au dus la aeroport cu dispozițiea de deportare cu primul zbor, fără a-i permită să-și strângă lucrurile și să-și ia cu el animalele de companie. Vitalii Denisov a primit o interdicție de intrare în Moldova pentru 10 ani. Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a fost pus la curent.
Офис партии „Renaștere - Возрождение” - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2023
Politică
Partidul "Renaștere" condamnă expulzarea șefului Sputnik Moldova
Directorul general al grupului media ”Rossiya Segodnya”, Dmitri Kiseliov, a declarat, comentând faptul revoltător al expulzării unui jurnalist care deține toate permisele necesare pentru activitatea în țară, că „politica distructivă a autorităților moldovenești depășește toate limitele adecvate a relațiilor interstatale”.
Inspectoratul General pentru Migrație al MAI al Republicii Moldova a comunicat că șeful Sputnik Moldova, Vitali Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă în țară pentru o perioadă de zece ani.
„Măsura de îndepărtare a străinului a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre.”, este menționat în comunicatul inspectoratului.
Fluxul de știri
0