Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul "Renaștere" condamnă expulzarea șefului Sputnik Moldova

© Sputnik / OsmatescoОфис партии „Renaștere - Возрождение”
Офис партии „Renaștere - Возрождение” - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2023
Abonare
Partidul „Renaștere” a venit cu o recție după ce șeful Sputnik Moldova a fost expulzat din țară.
CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Partidul "Renaștere" a venit cu o reacție în spațiul public după ce conducătorul agenției Sputnik Molova a fost doportat din Republica Moldova.
Astfel, Partidul „Renaștere” condamnă decizia autorităților de deportare a șefului Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, din țara noastră și interdicția de intrare pe un termen de 10 ani.
„Autoritățile încearcă prin toate modurile să închidă gura instituțiilor media incomode. Despre ce fel de democrație și libertate de exprimare putem vorbi, când asistăm la distrugerea completă a acestor concepte”, este menționat în acel mesaj.
Ei consideră că actualul șef al statului execută indicațiile venite din Occident care subminează relațiile dintre Republica Moldova și Rusia.
„Maia Sandu și PAS, la îndemnul Vestului, au spus adio bunului simț și se supun orbește curatorilor lor externi. Țara noastră nu-și poate permite astfel de decizii nechibzuite precum expulzarea diplomaților și jurnaliștilor doar pentru că sunt cetățeni ruși. Subminând în acest fel relațiile inter-statale, autoritățile noastre pun în pericol economia noastră deja sărăcită, securitatea statului și privează familiile de posibilitatea de a-și vedea rudele care lucrează în Rusia”, se mai menționează în acel comunicat.
Cei de la partidul „Renaștere” consideră că cea mai mare amenințare în adresa țării noastre vine din interior, de la Maia Sandu și actualul partid de guvernare.
Fluxul de știri
0