Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: nivelul acțiunilor antirusești ale regimului Maia Sandu depășesc limitele

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2023
Abonare
Ex-președintele Moldovei a comentat expulzarea din țară a șefului Sputnik Moldova, Vitali Denisov.
CHIȘINĂU, 13 septembrie – Sputnik. Nivelul acțiunilor antirusești ale regimului Maiei Sandu și PAS-ului depășesc limitele, a declarat fostul președinte al Moldovei Dodon, comentând expulzarea din țară a șefului Sputnik Moldova, Vitali Denisov.
”Nivelul acțiunilor anti-ruse ale regimului Maiei Sandu și al PAS-ului depășesc limitele. O astfel de politică) va afecta negativ, în primul rând, interesele cetățenilor noștri, marea majoritate a cărora, după cum arată sondajele, doresc să mențină și să dezvolte relații de prietenie și cooperare între ţările noastre”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.
Anterior, angajații serviciului pentru migrație au venit acasă la șeful Sputnik Moldova, Vitali Denisov, l-au urcat într-o mașină și l-au dus la aeroport cu dispozițiea de deportare cu primul zbor, fără a-i permită să-și strângă lucrurile și să-și ia cu el animalele de companie. Vitalii Denisov a primit o interdicție de intrare în Moldova pentru 10 ani. Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a fost pus la curent.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2023
Rusia
MAE al Rusiei a promis măsuri ca răspuns la expulzarea șefului Sputnik Moldova
Directorul general al grupului media ”Rossiya Segodnya”, Dmitri Kiseliov, a declarat, comentând faptul revoltător al expulzării unui jurnalist care deține toate permisele necesare pentru activitatea în țară, că „politica distructivă a autorităților moldovenești depășește toate limitele adecvate a relațiilor interstatale”.
Inspectoratul General pentru Migrație al MAI al Republicii Moldova a comunicat că șeful Sputnik Moldova, Vitali Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă în țară pentru o perioadă de zece ani.
„Măsura de îndepărtare a străinului a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre.”, este menționat în comunicatul inspectoratului.
Reprezentantul oficial al MAE al Federației Tuse Maria Zakharova a declarat că decizia Chișinăului de a-l expulza din țară pe șeful Sputnik Moldova, Vitali Denisov, este o curățare a câmpului informațional intern de către autorități.
Fluxul de știri
0