Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE al Rusiei a promis măsuri ca răspuns la expulzarea șefului Sputnik Moldova

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2023
Abonare
Reprezentantul oficial al MAE rus consideră că, prin expulzarea din Moldova a șefului Sputnik Moldova, conducerea țării „a demonstrat încă o dată cât valorează declarațiile sale despre atașamentul față de idealurile democrației și pluralismul de opinii”.
CHIȘINĂU, 13 septembrie – Sputnik. Vor urma cu siguranță măsuri de răspuns din partea Rusiei în legătură cu expulzarea șefului Sputnik Moldova, Vitali Denisov, a declarat miercuri reprezentantul MAE al Federației Ruse Maria Zaharova.
"Cerem ca structurile internaționale de profil să dea aprecierea cuvenită acțiunilor autorităților Moldovei. În ceea ce privește măsurile noastre de răspuns, acestea vor urma cu siguranță", a spus Zaharova în mesajul publicat pe site-ul instituției.
Potrivit acesteia, „cursul urmat de autoritățile moldovenești de suprimare a oricăror manifestări de gândire independentă și eradicare a surselor indezirabile de informare capătă forme din ce în ce mai grotești”.
"Esența antirusească a acestui pas hidos este evidentă. Scopul lui este de a curăța spațiul informațional al Moldovei de mass-media indezirabilă autorităților și de a-i intimida pe cei care au alte opinii", a menționat Zaharova.
Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei consideră că „avem de a face cu o încălcare directă de către Chișinăul oficial a obligațiilor sale internaționale privind respectarea libertății de exprimare și respectarea drepturilor presei și jurnaliştilor”.
Fluxul de știri
0