Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bregovic provoacă criză diplomatică între Belgrad și Chișinău

© Sputnik / Sergey KuznecovSerbiens förste vice premiärminister och utrikesminister Ivica Dacic
Serbiens förste vice premiärminister och utrikesminister Ivica Dacic - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2023
Abonare
Serbia solicită explicații oficiale din partea Chișinăului, după ce Goran Bregovic a primit interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.
BUCUREȘTI, 21 aug -Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe de la Belgrad a cerut o explicație de la omologii de la Chișinău, cu privire la refuzul de a permite intrarea cunoscutului artist Goran Bregovic în Republica Moldova.
Ministrul sârb de externe, Ivica Dacic, a atras atenția că o astfel de decizie nu este în concordanță cu relațiile de prietenie dintre Serbia și Republica Moldova, relații pe care Belgradul le consideră încă a fi ”tradiționale”.
De asemenea, șeful diplomației sârbe a spus că decizia Chișinăului a provocat reacții foarte negative în rândul societății din Serbia.
Горан Брегович - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2023
Societate
Renumitului interpret sârb Goran Bregovic nu i s-a permis să intre în Republica Moldova
Acesta nu este primul incident care a tensionat relațiile dintre Chișinău și Belgrad, după ce, în cursul lunii februarie, în contextul unui meci de fotbal între o echipă din Serbia și una din Republica Moldova, a fost împiedicat accesul suporterilor sârbi în Chișinău, pe motiv că aceștia nu manifestă simpatie față de regimul Zelenski și nici față de orientarea politică a regimului care controlează în acest moment Republica Moldova.
Fluxul de știri
0