Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre lansarea unei zone industriale ruseşti lângă Canalul Suez

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaII Cаммит и форум "Россия - Африка". Пленарное заседание
II Cаммит и форум Россия - Африка. Пленарное заседание - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia își propune să finalizeze în viitorul apropiat o zonă industrială în Egipt, lângă Canalul Suez, unul dintre cele mai aglomerate noduri de transport din lume.
BUCUREŞTI, 28 iul – Sputnik. Rusia își propune să finalizeze în viitorul apropiat o zonă industrială în Egipt, lângă Canalul Suez, unul dintre cele mai aglomerate noduri de transport din lume, a declarat joi președintele Vladimir Putin.
„Am vorbit ieri cu omologul meu, cu președintele [Abdel Fattah] al-Sisi… Mă aștept să înceapă deja construcția în acest an, cu primele unități de producție, iar în viitor, mărfurile produse acolo vor fi exportate în toată Africa”, a declarat Putin într-o sesiune plenară a Forumului Economic și Umanitar Rusia-Africa de la Sankt Petersburg, potrivit RT.
Putin a subliniat importanța unei cooperări industriale mai strânse între Moscova și statele africane. „Produsele noastre industriale, printre care mașini, echipamente de construcție etc., sunt cunoscute pe scară largă pe continent și sunt la mare căutare. Ele se disting prin calitatea înaltă, fiabilitate și ușurința în operare”, a adăugat Putin.
Președintele a menționat că în Africa există centre de service specializate pentru întreținerea echipamentelor rusești și că „se dezvoltă noi instrumente care facilitează achizițiile de către Africa ale produselor noastre industriale, transportul acestora pe continent și service-ul post-vânzare”.
Planurile pentru o zonă industrială rusească în Egipt au fost aprobate în 2014. Aceasta va consta din două locații – una pe coasta Mării Roșii, în zona Ain Sokhna, iar a doua la Port Said, la capătul nordic al Canalului Suez. Cele două zone vor acoperi 525 de hectare și vor include infrastructură de transport și port.
Участники экономического форума Россия - Африка в Сочи - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2023
Rusia
Putin, la summitul Rusia-Africa: Rusia intensifică exporturile de energie către Africa
Parcul industrial va avea un regim de impozitare redusă pentru firmele rezidente din Rusia și se aşteaptă să creeze zeci de mii de locuri de muncă. Cota de impozitare pentru întreprinderile implicate în proiect și impozitul pe venitul persoanelor fizice va fi fixată la 10%. Taxa pe vânzări va fi eliminată.
Tot în 2014, Cairo a anunțat planuri de modernizare a Canalului Suez, cu o serie largă de servicii, precum și înfiinţarea mai multor parcuri industriale, inclusiv zone rusești, chineze și italiene.
Fluxul de știri
0