Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, la summitul Rusia-Africa: Rusia intensifică exporturile de energie către Africa

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaУчастники экономического форума "Россия - Африка" в Сочи
Участники экономического форума Россия - Африка в Сочи - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2023
Abonare
Livrările de produse petroliere către Africa au crescut de aproape trei ori în primele cinci luni ale anului 2023, potrivit preşedintelui rus.
BUCUREŞTI, 27 iul – Sputnik. Companiile ruseşti au sporit livrările de energie către Africa și au dezvoltat infrastructura logistică și financiară pentru aceste livrări, a declarat joi președintele Vladimir Putin, în cadrul unei sesiuni plenare a summitului Rusia-Africa, potrivit RT.
În ultimii doi ani, Moscova și-a intensificat exporturile de petrol, produse petroliere și gaze naturale lichefiate (GNL) către țările africane cu un factor de 2,6, a declarat președintele. Livrările de produse petroliere au crescut de trei ori în primele cinci luni ale acestui an, ajungând la opt milioane de tone.
Viceprim-ministrul Rusiei Aleksandr Novak a declarat anterior că, în 2022, exporturile totale de petrol ale țării către statele prietenoase au crescut cu 76% în termeni anuali, iar cele de produse petroliere cu 20%. De asemenea, el a remarcat că, în total, aproape 40 de milioane de tone de petrol și produse petroliere au fost redirecționate anul trecut dinspre piețele din vest către cele din est.
Cel de-al doilea summit Rusia-Africa se desfăşoară în orașul rus Sankt Petersburg în perioada 27-28 iulie, concomitent având loc şi un forum economic și umanitar.
Fluxul de știri
0