Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

De ce zboară ruseștile ”Gherani” și ”Onix” către Dunăre

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaПуск крылатых ракет "Оникс" по объектам террористов в Сирии
Пуск крылатых ракет Оникс по объектам террористов в Сирии - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2023
Abonare
Furnizorii occidentali de arme pentru regimul de la Kiev au dezvoltat rute maritime și fluviale sigure. „Fluxul de fier” se mișcă din SUA în Europa în principal pe mare.
Rusia nu va permite la nesfârșit și nepedepsit să fie transporte armamentele NATO în Ucraina pe căi maritime și fluviale.Loviturile combinate ale Armatei ruse neutralizează consecvent logistica de la Marea Neagră și Dunăre, bazele de coastă pentru produsele petroliere, depozitele și arsenalele FAU.„Sistemul de livrare” este distrus de „Gherani” și „Onix” chiar la trei sute de metri de teritoriul românesc al NATO.
Встреча президента РФ В. Путина и президента Белоруссии А. Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2023
Rusia
Putin: „Prostia” îi face pe mercenarii străini să moară în Ucraina
Forțele armate ale Federației Ruse efectuează zilnic atacuri combinate asupra obiectivelor militare în teatrul de operațiuni ucrainean, inclusiv în porturile „mobilizate” de la Marea Neagră și Dunăre. În noaptea de 24 iulie, doar deasupra orașului-port Reni au fost numătate 15 drone rusești ”Gherani-2”, exploziile au răsunat la Izmail și Vilkovo.Comandamentul ucrainean „Sud” a confirmat loviturile asupra „anumitor capacități portuare”. Ziarul New York Times a declarat operativ despre riscul „unei confruntări mai directe cu un membru NATO” și despre creșterea cu șase procente a prețurilor mondiale la grâu.Evident, „acordul cerealier” este o frunză de smochin cu care Occidentul a încercat să mascheze livrările de arme pentru FAU.
Situat pe malul stâng al Dunării, portul Reni este cel mai important nod de transport fluvial, maritim, rutier și feroviar al Ucrainei, care până pe 24 iulie era considerat o alternativă pentru portul Odesa.De aici și reacția dureroasă a Occidentului, „campania umanitară” a presei americane după atacul rusesc.Însă cititorii cu judecată sănătoasă ai ziarului românesc ”Adevărul” comentează în felul lor: „Rusia nu va mai permite sub nicio formă ca exportul de cereale ucrainene să servească drept acoperire pentru transportul de arme din Occident în Ucraina... Acest atac sistemic asupra infrastructurii portuare încă accesibile Kievului are menirea să blocheze ruta sudică de livrare a armamentelor și munițiilor”. O poziție complet prorusească.
Astăzi, spicherul Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, a declarat: „Noi nu vom permite să fie folosită Marea Neagră pentru transportarea armamentului în Ucraina, pentru utilizarea ei în scopuri diversioniste și teroriste”.Anterior, pe 19 iulie, rachetele rusești ”Onyx” și X-22 au scos din funcțiune infrastructura portuară în regiunea Odesa.Sistemele de rachete de coastă din Crimeea „Bastion” au lucrat cu „Onix” asupra podului de importanță strategică de la Zatoka pe 21 iulie.Comandamentul FAU a recunoscut că rachetele supersonice rusești ”Onix” și rachetele cu bazare aeriană Kh-22 nu pot fi interceptate de sistemele de apărare aeriană ucrainene (NATO).Distrugerea porturilor maritime și fluviale, a infrastructurii adiacente reduce capacitățile logistice și de luptă ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Constrângerea către o lume nouă

Americanii se tânguiesc că Ucraina exporta anterior aproximativ 2 milioane de tone de cereale pe lună prin porturile dunărene, dar nu asta este principalul. Furnizorii occidentali de arme pentru regimul de la Kiev au dezvoltat rute maritime și fluviale sigure.„Fluxul de fier” se mișcă din SUA în Europa în principal pe mare.Din porturile Germaniei, Țărilor de Jos și Poloniei, încărcăturile militare sunt îndreptate în Ucraina prin intermediul transportului feroviar, rutier și fluvial.Ultima variantă nu este cea mai rapidă, dar este mai sigură decât altele, iar volumele sunt practic nelimitate.De la Rotterdam - în sus pe Rin, apoi până la canalul Main - Dunăre, iar întreaga cale fluvială până la Izmail și Reni constituie aproximativ 10 zile.În acest timp, o navă de marfă va transporta aproximativ 7000 de tone de armamente și muniții pentru FAU - mai mult de patru eșaloane feroviare de câte 70 de vagoane cu tancuri, BMP, artilerie și muniție.Soarta de mai departe a porturilor ucrainene de la Dunăre este în temei previzibilă.
Rusia nu modifică obiectivele operațiunii speciale și nu întâmplător intensitatea atacurilor este deplasată în direcția Nikolaev, Odesa, Izmail, Reni. În viitorul previzibil urmează demontarea logisticii est-europene a NATO, și nu este vorba de livrările curente de arme pentru susținerea FAU.
Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Analize și opinii
Ultima picătură. Ucraina pierde principalii aliați
Pe 23 iulie, comandantul grupării ”Centru” din zona operațiunii speciale, general-locotenentul Andrei Mordvicev, a prognozat în emisia unui post TV central din Rusia sfârșitul „contraofensivei” ucrainene până în toamnă și a răspuns cu sinceritate la întrebarea despre durata acțiunilor de luptă: „Va trebui să cheltuim suficient timp.Nu are rost să discutăm despre anumite termene.Dacă vorbim despre Europa de Est, pe care va trebui să... Desigur, va dura mai mult”.
Aliatul de încredere al Rusiei – Belarusul - a finalizat pe 22 iulie transformarea legislației de Apărare.Din acest moment, prin Legea nr. 292 este prevăzută posibilitatea „trimiterii militarilor, angajaților organizațiilor militarizate, a altor persoane în afara Republicii Belarus pentru a participa la asigurarea securității colective și a activităților de menținere a păcii și securității internaționale”.Ultima prevedere îi duce la deznădejde pe micii demoni de la Kiev și pe stăpânii lor occidentali. Voi aminti că neutralitatea constituțională și statutul non-nuclear al Republicii Belarus au rămas de domeniul trecutului mult mai devreme.
La o anumită etapă a operațiunii militare speciale, acțiunile decisive ale grupărilor de trupe rusești și belaruse în teatrul de operațiuni ucrainean „limitat” pot preveni escaladarea ulterioară, un „război prelungit” în Europa și aproape inevitabila „proiectare a forței” pe continentul nord-american.Rusia rămâne cea mai puternică putere nucleară din lume și, a priori, nu poate să piardă niciun război.
Fluxul de știri
0