Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: „Prostia” îi face pe mercenarii străini să moară în Ucraina

© POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина и президента Белоруссии А. Лукашенко
Встреча президента РФ В. Путина и президента Белоруссии А. Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2023
Abonare
Nu numai armata ucraineană, dar și mercenarii străini cunosc un nivel ridicat de victime în contraofensiva Kievului, potrivit președintelui rus Vladimir Putin, care a spus că efortul este un eșec.
BUCUREŞTI, 23 iul – Sputnik. De când contraofensiva a fost lansată la începutul lunii iunie, forțele armate ale Ucrainei „au pierdut deja peste 26.000 de oameni”, a spus Putin în timpul unei întâlniri duminică cu omologul său din Belarus, Alexander Lukaşenko, la Sankt Petersburg.
„În ceea ce privește mercenarii străini, şi aceștia suferă pierderi semnificative” în timpul contraofensivei, a adăugat liderul rus, citat de RT.
Lukaşenko a spus că şi tacticile defectoase sunt de vină, cum este, de exemplu, „mersul în grupuri”. Putin a răspuns că este „din cauza prostiei lor”.
Moscova se va asigura ca „populaţia din țările ale căror guverne trimit oameni în zona de război” să ştie despre ceea ce se întâmplă de fapt pe câmpul de luptă din Ucraina, a subliniat președintele rus. „Vom informa oamenii pentru ca ei să poată evalua acțiunile guvernelor lor”, a spus Putin.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2023
Rusia
Sondaj: Aproape 80% dintre ruși sunt mulţumiţi de activitatea lui Putin ca preşedinte
Sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a declarat că aproximativ 4.990 de luptători străini au fost uciși de la începutul operațiunii militare a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, aproximativ același număr fugind din țară.
„Forțele armate ale Rusiei vor continua distrugerea ţintită a mercenarilor străini pe teritoriul Ucrainei”, a avertizat preşedintele rus.
La începutul acestei luni, Ministerul Apărării a susținut că Kievul și-a intensificat eforturile de a recruta mai mulți luptători de pe tot globul având în vedere lipsurile de personal militar. Trupele străine sunt folosite în cea mai mare parte „precum carnea de tun în atacuri”, a mai spus Putin, adresându-se celor care se gândesc să meargă în Ucraina.
Moscova a avertizat pe parcursul conflictului că mercenarii nu sunt priviți drept combatanți în conformitate cu dreptul internațional și „cel mai bun lucru la care se pot aştepta dacă sunt capturați în viață este un proces și termene maxime de închisoare”.
Fluxul de știri
0