Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Algeria intenţionează să devină acționar al noii Bănci de Dezvoltare BRICS

© Photohost agency brics-russia2020.ru / Accesați arhiva multimediaBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2023
Abonare
Preşedintele Algeriei a anunțat că țara sa a depus o cerere oficială pentru a deveni acționar al noii Bănci de Dezvoltare BRICS.
BUCUREŞTI, 23 iul – Sputnik, Doina Crainic. Algeria a depus o cerere oficială pentru a deveni acționar al noii Bănci de Dezvoltare BRICS, a declarat președintele țării, Abdelmadjid Tebboune, într-un interviu acordat canalului chinez CCTV, relatează Sputnik Africa.
Potrivit acestuia, posibila participaţie a Algeriei se va ridica la 1,5 miliarde de dolari.
Liderul algerian a efectuat o vizită de stat în Rusia în iunie anul trecut. Vorbind la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), el a spus că țara sa doreşte să se alăture BRICS în viitorul apropiat pentru a-și elibera economia națională „de o oarecare presiune”.
Decizia politică de a crea o bancă în cadrul BRICS a fost luată în 2013 la summit-ul de la Durban (Africa de Sud). Începutul activităţii sale a fost oficializat la prima ședință a Consiliului guvernatorilor din 7 iulie 2015, la Moscova.
Vorbind la începutul lunii iunie la microfonul Sputnik, Chen Fengying de la Institutul Chinez de Relații Internaționale Contemporane, a menţionat că noua Băncă de Dezvoltare a BRICS trebuie „să ia calea internaționalizării” pentru a putea înlocui orice structură.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2023
Internațional
Lavrov şi omologii săi din BRICS discută despre pregătirile pentru viitorul summit
Fluxul de știri
0