Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov şi omologii săi din BRICS discută despre pregătirile pentru viitorul summit

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2023
Abonare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a discutat cu omologii săi din grup despre pregătirile pentru viitorul summit BRICS din Africa de Sud.
CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a discutat cu omologii săi din grup despre pregătirile pentru viitorul summit BRICS din Africa de Sud, în timpul unei întâlniri extraordinare prin conferință video, a anunţat vineri Ministerul rus de Externe.
„Pe 20 iulie, ministrul rus de Externe a luat parte la o ședință extraordinară prin conferință video a miniștrilor de Externe din BRICS. Au discutat probleme de actualitate legate de pregătirile pentru summitul BRICS, ediţia a XV-a, care va avea loc în [orașul sud-african] Johannesburg, în perioada 22-24 august”, a declarat ministerul într-un comunicat, potrivit Sputnik Internaţional.
Înalţii diplomați au făcut schimb de opinii cu privire la dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic între membrii organizației, precum și despre planurile discutate pentru dezvoltarea instituțională a asociației, se arată în comunicat.
Miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru Sputnik că președintele rus Vladimir Putin a decis să participe la Summit-ul BRICS prin format video-conferință, iar Lavrov va fi prezent fizic la eveniment.
BRICS unește cele mai mari economii în curs de dezvoltare din lume - Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. O serie de alte țări intenționează să se alăture blocului economic, printre care Algeria, Argentina, Egiptul, Iranul, Indonezia, Arabia Saudită, Turcia, Emiratele Arabe Unite și altele. Africa de Sud, care a preluat în ianuarie președinția rotativă a BRICS, va găzdui cel de-al 15-lea Summit BRICS în perioada 22-24 august.
Корабль черноморского флота - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Internațional
Navele de război rusești efectuează exerciții în Marea Neagră
Fluxul de știri
0