Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cine susţine epurarea sârbilor din Pristina

© AP Photo / Darko VojinovicKosovo Serb caring Serbian flag during the protest against recognition of Kosovo as an independent state, in the northern Serb-dominated part of the ethnically divided town of Mitrovica, Kosovo, Monday, April 22, 2013
Kosovo Serb caring Serbian flag during the protest against recognition of Kosovo as an independent state, in the northern Serb-dominated part of the ethnically divided town of Mitrovica, Kosovo, Monday, April 22, 2013 - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aleksandar Vučić spune că acțiunea de persecuţie și epurare etnică a poporului sârb din Kosovo şi Metohia este bine organizată de Pristina, planificată și susținută substanțial de către cercuri din comunitatea internațională
BRUXELLES, 7 iul – Sputnik Preşedintele Aleksandar Vučić a declarat că Serbia se află în cea mai dificilă sițuație de până acum în ceea ce privește Kosovo și Metohia și nu din propria vină, precum și că acum este in toi epurarea etnică a sârbilor din Kosovo și Metohia de către regimul de la Priștina.
”Ieri am avut o discuție cu reprezentantul european, Miroslav Lajcak, iar UE a încercat să insiste și să ceară un fel de detensionare. Serbia a îndeplinit absolut tot ce i s-a cerut pentru ca să se ajungă la ea, dar nu s-a ajuns, deoarece regimul de la Pristina nu dorește acest lucru”, a spus Vučić, adăugând că la aceasta nu se ajunge deoarece unii încă mai susțin Kosova in acest sens.
Președintele Vučić a mai declarat că acțiunea de persecuţie și epurare etnică a poporului sârb din Kosovo şi Metohia este bine organizată de Pristina, planificată și susținută substanțial de către cercuri din comunitatea internațională.
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2023
Internațional
Vucic: sârbii din Kosovo se confruntă cu cea mai mare persecuție din ultimii 15 ani
Președintele Vučić a mai afirmat că a doua parte a acțiunii prin care Pristina dorește să intimideze în continuare populația sârbă din nordul Kosovo și Metohia este în desfășurare, ceea ce reprezintă un atac la adresa Bisericii Ortodoxe Sârbeși a sistemului de sănătate.
În timpul discursului său, Vučić a arătat o hartă cu situația pe teren, pe care se văd locurile unde se află așa-numita Poliție din Kosovo, care nu are dreptul de a se afla acolo.
Fluxul de știri
0