Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Africa și China doresc să îşi consolideze relațiile comerciale

© Pixabay / HesselVisserContainere
Containere - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2023
Abonare
Se așteaptă să fie semnate acorduri în valoare de 19 miliarde de dolari la cea de-a treia Expoziție economică și comercială China-Africa.
BUCUREŞTI, 2 iul – Sputnik. Cea de-a treia Expoziție economică și comercială China-Africa este în desfășurare în provincia Hunan, unde sunt prezenți reprezentanți din 50 de țări africane și opt organizații internaționale, transmite RT.
Evenimentul din acest an, pe tema „Dezvoltare comună pentru un viitor comun”, se desfășoară între 29 iunie și 2 iulie în orașul Changsha și prezintă peste 40 de sectoare comerciale, printre care sănătate, infrastructură verde și agricultură, a declarat marţi reporterilor șeful departamentului de comerț din Hunan, Shen Yumou.
Primul astfel de târg a avut loc în 2019 și de atunci a devenit cea mai mare platformă pentru extinderea relațiilor dintre China și țările africane. Un total de 216 de contracte au fost semnate la expoziţiile din 2019 și 2021, la care au participat peste 1.000 de companii.
Corespondentul CGTN News, Dai Kaiyi, a declarat vineri pentru RT că se așteaptă să semneze acorduri în valoare de 19 miliarde de dolari la expoziția din acest an, în contextul în care Beijingul și aliații săi africani sunt interesaţi să „consolideze și mai mult această cooperare”.
Kaiyi a menționat că, în 2022, expoziţia China-Africa a atins 282 de miliarde de dolari, o creștere cu 11% față de anul precedent.
Fluxul de știri
0