Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Doar business: Statele Unite au recunoscut inutilitatea armei sale miraculoase în Ucraina

© AP Photo / Mindaugas KulbisTancurile americane „Abrams”
Tancurile americane „Abrams”
 - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2023
Tancurile americane „Abrams”
Abonare
Publicului nedumerit din Vest, care a fost alimentat de mult timp și intens cu mituri despre armele americane care au biruit totul, i se spune acum că, se pare, tancurile Abrams „testate în luptă și practic indestructibile”, în Ucraina nu pot lupta, în principiu.
de Kiril Strelnikov
Numărul copleșitor de pierderi ale echipamentelor occidentale ca parte a „contraofensivei” Forțelor Armate ale Ucrainei a devenit atât de imposibil de neobservat chiar și în Occident, încât Interesul Național a dat naștere în cele din urmă unui articol decuplator în stilul „Captain Obvious” cu mesajul: "dar ce-ați vrut?!".
Ideea principală a dezvăluirilor neașteptate este că echipamentul militar american s-a dovedit a fi „prea periculos și incomod pentru armata ucraineană”.
Publicului nedumerit din Vest, care a fost alimentat de mult timp și intens cu mituri despre armele americane care au biruit totul, i se spune acum că, se pare, tancurile Abrams „testate în luptă și practic indestructibile”, în Ucraina nu pot lupta, în principiu.
Se dovedește că din cauza greutății lor, ele nu se vor putea deplasa prin noroiul ucrainean, podurile se prăbușesc sub greutatea lor, în Ucraina nu există, pur și simplu, combustibil pentru ei (benzină de aviație), iar în condiții de câmp și de luptă nu pot fi reparate nicicum.
Украинские военны - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2023
Analize și opinii
Se adeverește cel mai rău scenariu. Ce a demonstrat contraofensiva Ucrainei
De exemplu, pentru a înlocui optica deteriorată, este necesar să dezasamblați Abrams aproape până de șine și să schimbați întreg sistemul electronic. Mai mult, acest lucru se poate face doar în ateliere speciale europene cu aparate de cafea, iar repararea lui Abrams în sine este numită deschis de specialiștii occidentali „iadul pe pământ”.
Spre deosebire de Abrams, pentru care sunt doar antrenate curajoasele echipaje ucrainene, în contraofensivă a apărut deja vehiculul blindat american „Stryker”, care a ars într-o veselie alături de restul vehiculelor blindate ale Forțelor Armate ale Ucrainei.
Dar, se pare, acest lucru nu se întâmplă datorită soldaților ruși: conform autorilor articolului, Stryker este considerat implicit o „capcană mortală”, deoarece suferă de multe probleme înnăscute - din cauza unei armuri slabe și prost concepute, din cauză că motorul se înfundă instantaneu cu murdăria de pe șenile și până la monitoarele de comandă stricate și un sistem de centuri de siguranță care transformă totul în interiorul Stryker-ului într-un terci atunci când Stryker-ul se răstoarnă.
Se poate crede cu ușurință acest lucru: conform datelor pe care Nicolai Patrușev (președintele Consiliului Federal de Securitate al Rusiei) le-a raportat lui Vladimir Putin la o ședință recentă a Consiliului de Securitate, din 4 iunie până în 21 iunie, Forțele Armate Ruse din Ucraina au distrus aproximativ o mie de vehicule de luptă de infanterie, vehicule blindate de transport de trupe și vehicule blindate ale Forțelor Armate ale Ucrainei, dintre care aproximativ jumătate erau „mașini miraculoase” occidentale Stryker, Bradley, Marder, MaxxPro, Humvee și M113.
A încasat-o și „unul dintre cele mai bune tancuri din lume” Leopard 2 (conform lui Patrușev - 13, deși potrivit unor surse Kievul a pierdut aproximativ de 40 de astfel de tancuri), iar „cele mai bune din lume” tunuri autopropulsate germane PzH 2000 și zeci de obuziere americane miracole M777, care ies din funcție după doar câteva zeci de focuri.
Флаги стран-участниц СНГ - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2023
Analize și opinii
Prețuri mai mici, calitate mai mare: la ce va duce semnarea noului acord CSI?
În general, operațiunea militară specială a devenit un adevărat distrugător al miturilor despre invincibilitatea și superioritatea armelor occidentale. ATGM-urile Javelin, pentru care Forțele Armate ucrainene s-au rugat literalmente la început, au părăsit foarte repede primele pagini ale presei occidentale, la fel ca sistemul Switchblade 300 „ucigașul radarelor rusești” și sistemele de apărare aeriană Stinger, care erau planificate să „curățați cerul Ucrainei”.
Conform celor mai modeste estimări, noi am distrus deja cel puțin o treime din toate echipamentele occidentale furnizate Kievului și producem de cinci până la șapte ori mai multă muniție decât întregul Vest la un loc, ceea ce înseamnă că suntem asigurați că vom toate tehnica militară ce va fi aruncată împotriva soldaților noștri.
Cel mai interesant lucru este că curatorii occidentali ai regimului de la Kiev sunt conștienți de ceea ce se va întâmpla cu echipamentul lor și nu au iluzii speciale în acest sens.
Acest lucru ridică întrebarea: de ce să furnizeze Kievului arme și echipamente care garantat vor fi distruse? De ce să antrenezi echipajele ucrainene Abrams, ca să fie arse și piloții F-16 să fie doborâți?
Răspunsurile sunt publice pentru că Occidentul nu le face secrete.
Potrivit unul material al CNN, liderii militari americani și NATO consideră că conflictul din Ucraina este „testul absolut” în care armele occidentale sunt testate pentru prima dată într-un război între „națiunile industrializate”. Pentru complexul militar-industrial occidental, Ucraina este o „sursă incredibilă de date” privind utilizarea unor arme și sisteme specifice în luptă cu un inamic puternic.
Chiar și pe fundalul multor miliarde de dolari pe care corporațiile occidentale de top din complexul militar-industrial le câștigă din furnizarea de arme Ucrainei, astfel de informații sunt cu adevărat neprețuite, iar americanii vor mâna orice cantitate de echipament militar la măcel pentru a le obține.
În același timp, faptul că, alături de echipamentele occidentale, următoarele zeci de mii de soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei vor fi uciși, în liniște, este exclus din ecuație. Dar cui în Occident îi pasă?
Ministerul rus al Apărării a arătat imagini cu tancuri distruse, 10 iunie 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2023
Analize și opinii
RFG este șocată de pierderea „Leoparzilor” și caută căi de retragere
Pentru a menține spiritul de luptă al soldaților ucraineni, care este în scădere, aceștia vor fi hrăniți cu mituri despre o altă armă minune până la urmă, dar acest lucru nu va schimba rezultatul inevitabil.
Armata rusă a demonstrat deja lumii întregi că nicio cantitate de arme occidentale lăudate nu va opri victoria Rusiei și nu se va întâmpla un miracol.
În orice caz, vom termina ceea ce am început, pentru că obuzele rusești nu sunt conștiente de proprietățile minunate ale tehnologiei occidentale, care va ajunge în întregime acolo unde îi este locul – în Infern.
Fluxul de știri
0