Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țară africană, pregătită să producă SUV-uri rusești

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimedia2016 Inerpolitech 20th international state security expo
2016 Inerpolitech 20th international state security expo - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2023
Abonare
Companiile din Ghana sunt interesate de asamblarea vehiculelor UAZ rusești, potrivit președintelui Consiliului de Dezvoltare a Afacerilor Ghana-Rusia, Lawrence Awuku-Boateng.
BUCUREŞTI, 7 iun – Sputnik. Negocierile sunt planificate la Moscova în următoarele două luni între companiile din țara din Africa de Vest și producătorul rus UAZ Sollers, a declarat Awuku-Boateng pentru presă, potrivit RT. Dacă părțile ajung la un acord, vehiculele de teren rusești vor fi asamblate în Ghana.
Sollers este o companie rusească care deține o participație de control în uzina de automobile Ulyanovsk (UAZ) și proprietarul mărcii UAZ. Producătorul auto produce o serie de SUV-uri Patriot, vehicule comerciale ușoare și camionete. UAZ a fost fondat în 1941 și este cunoscut mai ales pentru vehiculul utilitar UAZ-469, care a fost utilizat pe scară largă ca vehicul militar în întreaga lume. Fabrica face parte din grupul auto Sollers din 2000. UAZ Patriot a fost al doilea cel mai bine vândut vehicul din Rusia în 2022, cu o cotă de piață de 16,8%, potrivit companiei. SUV-ul era disponibil și în SUA sub marca Bremach.
Înainte ca țările occidentale să lanseze campania de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza operațiunii sale militare din Ucraina, Sollers a asamblat mașini pentru producători precum Ford și Mazda. Ambii și-au suspendat asocierile în comun cu compania rusă anul trecut.
Emblema corporației rusești ”Rosatom” - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2023
Internațional
Gigantul nuclear rus Rosatom va înlocui dispozitivele medicale occidentale
Ministerul rus de Externe a declarat anterior că cei mai mari producători de automobile din Rusia, inclusiv UAZ și Kamaz, sunt interesați să intre pe piața din Ghana.
Ghana urmăreşte să devină un centru regional de asamblare auto în Africa de Vest. Guvernul țării a promovat investițiile străine prin Politica sa de dezvoltare a automobilelor, introdusă în 2019. De asemenea, oferă scutiri de taxe de până la 10 ani producătorilor de automobile care înființează fabrici locale de producție. Lideri din industrie precum Volkswagen, Peugeot, Toyota și Nissan asamblează deja vehicule în Ghana, iar luna trecută a fost pusă în funcțiune o fabrică de asamblare Kia.
Republica Centrafricană și-a exprimat, de asemenea, în luna mai a acestui an, interesul pentru asamblarea de mașini din gama UAZ Patriot.
Fluxul de știri
0