Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Gigantul nuclear rus Rosatom va înlocui dispozitivele medicale occidentale

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaEmblema corporației rusești ”Rosatom”
Emblema corporației rusești ”Rosatom” - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2023
Abonare
Compania de stat rusească de energie nucleară Rosatom a lansat o nouă ramură de producție care va produce implanturi din aliaj de titan pentru traumatologie și ortopedie.
BUCUREŞTI, 8 iun – Sputnik. Compania de stat rusească de energie nucleară Rosatom a lansat o nouă ramură de producție care va produce implanturi din aliaj de titan pentru traumatologie și ortopedie, a anunțat marți divizia TVEL a companiei.
TVEL încorporează o subdiviziune de metalurgie, Rusatom Metalltech, care produce titan, zirconiu și alte metale pentru produse de înaltă tehnologie.
„Am înființat o nouă întreprindere, LLC Rusatom Implantat, care va produce implanturi de titan ce le vor înlocui pe cele din import, pentru osteosinteză și osteosinteză intraosoasă”, se arată într-un comunicat, citat de RT.Osteosinteza intraosoasă constituie managementul chirurgical al fracturilor osoase prin introducerea unui dispozitiv de fixare, de obicei un implant de titan, în zona afectată.
Noua companie își propune să producă cel puțin 140.000 de implanturi de titan anual și să satisfacă cel puțin o treime din cererea de pe piața rusească. Produsele sale vor include plăci pentru osteosinteza fragmentelor osoase, știfturi intramedulare pentru tratamentul fracturilor osoase și instrumente chirurgicale pentru instalarea, extracția și înlocuirea acestora.
„Lansarea propriului nostru ciclu complet de producție de produse implantabile – de la materii prime la produse finite – reprezintă cel mai mare proiect de investiții al Rusatom Metalltech pentru dezvoltarea industriei medicale din Rusia. Capacitatea fabricii noastre va satisface cel puțin 30% din cererea de pe piaţa rusească de asistență medicală pentru implanturi medicale de înaltă calitate pentru traumatologie și ortopedie și, în viitor, va înlocui complet produsele medicale importate în acest domeniu”, a spus CEO-ul Rusatom Metalltech, Andrei Andrianov.
Compania finalizează procedurile de înregistrare necesare pentru a furniza produsele către instituțiile medicale rusești și intenționează să-și lanseze produsele pe piața internă la sfârșitul anului 2024.
„Ne așteptăm ca produsele [Rusatom Implantat] să înlocuiască produsele similare occidentale în chirurgia reconstructivă, ceea ce va facilita accesul consumatorilor la asistența medicală de înaltă tehnologie rusească și va spori independența față de condițiile de piață”, a spus reporterilor Vladislav Ovchinski, șeful Departamentului de investiții și politică industrială din Moscova.
Fabrica va fi situată în zona economică specială Technopolis Moscova.
Fluxul de știri
0