Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Trupelor rusești le este deschis spațiul operațional la vest de Artiomovsk

© Sputnik / Konstantin Mikhalchevskiy / Accesați arhiva multimediaРоссийские военнослужащие в колонне военной техники на шоссе возле границы с Украиной в Армянске
Российские военнослужащие в колонне военной техники на шоссе возле границы с Украиной в Армянске - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2023
Abonare
După căderea „fortăreței Bahmut”, armata rusă are posibilități bune pentru o ofensivă în direcția operațională vest.
Forțele Armate ale Rusiei continuă să aplice lovituri intense de înaltă precizie în adâncimea spatelui operațional al inamicului. „Contraofensiva” de primăvară promisă anterior de FAU, în prag de vară se dezvoltă în continuare doar în realitatea paralelă și în materialele din publicațiile occidentale.
Dimineața de luni, 29 mai, a început în capitala Ucrainei, precum și în regiunile Kiev (aeroportul Julianî), Dnepropetrovsk, Sumî și Cernigov cu alarme aeriene, acțiuni haotice ale apărării antiaeriene și explozii puternice la obiectivele FAU.
Noaptea trecută, Forțele Armate ale Rusiei au atacat cu lovituri combinate obiective militare din Odesa, Kiev, Kremenciug, regiunile Vinița, Harkov și Hmelnițk. Rachetele de croazieră rusești au ajuns în regiunile de vest ale Ucrainei. Au fost aruncate în aer obiective importante ale FAU la Lvov și centre regionale de transport și logistică prin care trece fluxul de armamente occidentale către regimul de la Kiev.
Senior US administration official said that Ukraine's membership in NATO is not being considered by the alliance. - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2023
Editoriale
„Rammstein-12”: SUA și NATO decid ce să facă cu Ucraina după „fortăreața Bahmut”
Dimineața de duminică, 28 mai, a fost marcată la Kiev și Jitomir de exploziile puternice ale arsenalelor, incendii la zeci de obiective ale FAU. Administrația militară de la Kiev a calificat aceste lovituri drept „cele mai masive” din toată perioada operațiunii speciale. Ministerul Apărării al Federației Ruse a confirmat atacurile asupra punctelor de comandă, posturilor de control radar, aviației și depozitelor de armamente și muniții ale FAU.
Pe acest fundal, rămâne oarecum în umbră informația despre atacurile aeriene asupra punctelor de desfășurare a efectivului și tehnicii militare ale FAU în Konstantinovka și Kramatorsk.
Și totuși, după căderea „fortăreței Bahmut” anume aici, în Donbass, armata rusă a căpătat spațiu operațional, posibilități bune pentru ofensivă și eliberarea localităților Ceasov Iar, Kramatorsk, Slaviansk, Drujkovka și Konstantinovka.
După depășirea liniilor de apărare ale FAU în aceste localități, este posibil un marș rapid al trupelor rusești spre Nipru și apoi - stăpânirea întregului mal stâng.

De ce a crezut Occidentul în victorie

Analiștii occidentali consideră că ținta prioritară pentru comandamentul rus din Donbas va fi orașul Ceasov Iar, la cinci kilometri de Artiomovsk. Și avertizează: situația pe câmpul de luptă „nu arată prea bine” pentru Ucraina, care nu mai este în stare să-și mențină eforturile militare la același nivel.
Publicația militar-analitică americană Military Watch a menționat în mod deosebit că 60 de mii de soldați prin contract ai PMC Wagner au nimicit metodic în 224 de zile cele mai bune forțe ale armatei ucrainene la Artiomovsk.
Acest fapt pune la îndoială capacitatea Ucrainei de a lupta împotriva principalelor forțe ale armatei rusești, care se modernizează și se reechipează dinamic. De exemplu, în fiecare lună primește peste 100 de tancuri noi T-90M - cele mai bune din lume, puternice și impenetrabile pentru armamentele NATO.
Pe 27 mai, Kievul a anunțat încă o dată despre inevitabilitatea unei contraofensive a FAU: „A venit timpul să ne întoarcem ceea ce ne aparține”. Însă odată cu inevitabilitatea crește incertitudinea - comediantul principal de la Kiev, Vladimir Zelenski, ezită.
Atac cu bombe - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2023
Editoriale
„Asistența” militară NATO pentru Kiev: uraniu britanic deasupra Varșoviei
Spionajul german a ajuns la concluzia că șanse pentru o victorie a FAU - cu tot sprijinul occidental - nu existau și nu au existat inițial. Șeful serviciului german de informații, Bruno Kahl, a subliniat: „Rusia este în continuare capabilă să poarte război pe distanțe lungi. Acest lucru se referă în egală măsură și la capacitățile țării de a recruta noi soldați și capacitățile de producere a munițiilor și armamentelor.
Postul de televiziune britanic Sky News a comunicat că armele NATO în lupta cu Rusia vor dezamăgi puternic armata ucraineană, iar acest lucru se referă chiar și la „miraculoasele” avioane de luptă F-16.
Voi aminti, Kievul consideră că pentru „eliberarea Ucrainei” este nevoie de doar 48 de avioane F-16.
Publicația americană Newsweek afirmă, cu referire la experți militari, că primirea tuturor tancurilor promise de Occident nu va rezolva toate problemele FAU - nu va îmbunătăți calificarea specialiștilor, nu va adăuga muniție în prima linie și capacități pentru reparații în spatele frontului. Publicația 19fortyfive amintește că în directivele Statului Major al FAU ar trebui să prevaleze realitatea militară, dar nu schimbarea anotimpurilor. Ce se întâmplă?
Șefii militari de la Kiev în mod evident s-au cam pierdut între „Arta Războiului” a lui Sun Tzu, înțelepciunea lui Clausewitz și doctrina lui Gerasimov. Intempestivitatea ofensivei FAU a fost pierdută. Resursele Occidentului sunt irosite în van. Ucraina în principiu nu este în stare să desfășoare operațiuni ofensive de amploare la mare adâncime - Rusia este prea mare geografic și puternică în dimensiunea militară.
Armata ucraineană de modelul anului 2022, în număr de 260 de mii de „baionete”, este practic distrusă. Rezerviștii nu asigură nivelul necesar al capacității de luptă pentru FAU, potențialul de mobilizare al țării se epuizează.
Complexul militar-industrial al Occidentului este la limita posibilităților. Moscova amenință, în anumite condiții de escaladare „controlată” de către Occident, cu o lovitură nucleară preventivă – și nu împotriva Ucrainei, care este prea aproape de teritoriul Federației Ruse din punct de vedere geografic.
Speranța SUA și NATO în demoralizarea (capitularea) Kremlinul prin anunțarea a 14 mii de „sancțiuni infernale” și livrări de armamente în valoare de miliarde (de dolari și euro) către marionetele de la Kiev nu s-au justificat deloc.
Флаги Украины, США и округа Колумбия у здания Капитолия в Вашингтоне. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2023
Editoriale
Defaultul s-a strecurat pe neobservate: Ucraina va răspunde pentru dolar
Se va hotărî Occidentul în perspectivă la o intervenție militară directă într-o mică parte a Ucrainei controlată de regimul Zelenski? Întrebarea este deschisă. Orice s-ar întâmpla, SUA și NATO nu sunt în stare să învingă Rusia. Acest lucru este confirmat de istoria jalnică a „independenței” marionetă și de încetarea dezgustătoare a quasi-statalității ucrainene care se întâmplă acum. Occidentul nu va ajuta.
Banii sunt considerați „mușchii războiului”, dar totuși forța oricărei armate rezidă în politica guvernului. Cunoscutul economist american Jeffrey Sachs a declarat că SUA se vor confrunta cu „scenariul afgan” în Ucraina, pentru că Washingtonul a ignorat propunerile Moscovei privind chestiunile de securitate și acest lucru a dus la dezastru.
Fluxul de știri
0