Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia crește livrările de îngrășăminte către Asia și Africa

© AP Photo / Firdia LisnawatiAzotat de amoniu
Azotat de amoniu - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2023
Azotat de amoniu
Abonare
Compania rusească de îngrășăminte Phosagro a raportat săptămâna aceasta o creștere semnificativă a exporturilor către piețele emergente din Asia și Africa, în contextul restricțiilor externe.
BUCUREŞTI, 1 mai – Sputnik. Phosagro a declarat că exporturile sale de produse agrochimice către India au înregistrat o creștere de cinci ori în 2022, având o valoare de 2,7 milioane de tone, în timp ce livrările către alte țări din Asia au ajuns la o cantitate mai mult decât dublă, la 400.000 de tone.
Potrivit companiei, Phosagro este cel mai mare exportator de îngrășăminte din Rusia către Africa, transporturile către continent crescând cu un sfert anul trecut, la 500.000 de tone.
„Afacerile rusești s-au confruntat cu provocări fără precedent anul trecut: ele nu s-au mai desfăşurat ca de obicei în ceea ce priveşte regulile și mecanismele comerțului internațional, inclusiv privind [livrările de] îngrășăminte și produse agricole”, a declarat președintele consiliului de administrație al Phosagro, Viktor Cherepov. Potrivit acestuia, compania a fost forțată să se adapteze rapid la noua realitate.
„Chiar și în aceste condiţii, am reușit să creștem livrările - în principal pe piețele emergente. Am făcut tot posibilul pentru a ne asigura că fermierii de pe piața noastră prioritară din Rusia și cei din întreaga lume au avut acces la îngrășămintele noastre, care se remarcă prin calitatea și eco-eficiența lor înaltă”, a spus Cherepov, citat de RT.
Președinții Iranului și Siriei, Ebrahim Raisi și Bashar al-Assad - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2023
Internațional
Președintele iranian intenționează să viziteze Siria pentru a „sărbători victoria”
Vânzările totale ale Phosagro au crescut cu 6,4%, până la 11 milioane de tone la nivel anual, marcând cea mai mare cifră din istoria companiei, potrivit raportului. Rapoartele anterioare au arătat că Rusia a fost, anul trecut, cel mai mare furnizor de îngrășăminte cu fosfat către India, datorită reducerilor pe fondul sancțiunilor occidentale legate de Ucraina. Phosagro a oferit companiilor indiene o reducere semnificativă la produsele sale, acoperind totodată comisioanele bancare pentru transferurile de plată.
În afară de exporturi, Rusia a furnizat gratuit îngrășăminte și cereale ţărilor africane mai sărace. Se relatează că o astfel de expediere de aproximativ 20.000 de tone de îngrășăminte a fost livrată în Malawi. Săptămâna trecută, ministrul adjunct rus de Externe, Serghei Vershinin, a dezvăluit că Moscova pregăteşte două loturi de îngrășăminte gratuite pentru a fi expediate în Kenya și Nigeria.
Fluxul de știri
0