Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un parlamentar rus dezvăluie numărul ţărilor care vor să se alăture BRICS

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaFlagurile țărilor BRICS
Flagurile țărilor BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2023
Abonare
Cel puțin 15 state asiatice, africane și latino-americane și-au exprimat interesul de a se alătura grupului BRICS, a declarat un parlamentar rus.
BUCUREŞTI, 13 apr – Sputnik. Potențialul de extindere a blocului economic BRICS este semnificativ, a declarat senatorul rus Andrei Klimov, membru al Partidului Rusia Unită.
„Partenerii sud-africani din alte partide au vorbit despre alte state africane care doresc să se alăture” grupului, a scris el pe Telegram, referindu-se la voința Tunisiei, exprimată recent, de a se alătura.
„Colegii brazilieni ne-au spus același lucru la Moscova despre statele latino-americane care doresc să se alăture BRICS. La acestea se adaugă alte cinci țări asiatice care şi-au exprimat interesul. Aşadar, cel puțin 15 state complet independente, de pe trei continente, constituie potențialul real de extindere al Alianței”, a adăugat senatorul rus, citat de Sputnik France.
„Această tendinţă spune multe”, a concluzionat parlamentarul.
În prezent, grupul include Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, care a preluat preşedinţia rotativă de la 1 ianuarie 2023.
Mai multe țări, inclusiv Algeria, Tunisia, Iran, Indonezia sau Arabia Saudită, doresc să se alăture grupului. Potrivit diplomației sud-africane, liderii țărilor BRICS, care se vor aduna la un summit în august, vor decide cu privire la criteriile de aderare.
Fluxul de știri
0