Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia avertizează că armele trimise în Ucraina pot ajunge în mâini criminale

© Sputnik / Grigory Sysoyev / Accesați arhiva multimediaRF Xarici İşlər nazirinin sabiq müavini Vasili Nebenzyadır
RF Xarici İşlər nazirinin sabiq müavini Vasili Nebenzyadır - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Abonare
Armele occidentale trimise Kievului cad, de asemenea, în mâinile crimei organizate și ale teroriștilor, a declarat reprezentantul Moscovei la ONU.
BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. Armele trimise Ucrainei de către susținătorii săi occidentali ajung adesea în mâinile unor răufăcători de pe tot globul, a declarat luni reprezentantul permanent al Moscovei la ONU, Vassili Nebenzia.
Vorbind la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la riscurile asociate cu exporturile de arme, reprezentantul Moscovei a spus că, deşi țările occidentale încearcă să promoveze ideea unui „comportament responsabil” în privința traficului de arme, conflictul din Ucraina a dovedit „cât de nesincere sunt afirmațiile lor” cu privire la această chestiune.
Nebenzia a reamintit că Rusia „avertizează de multă vreme că pomparea de arme în regimul de la Kiev aduce aceste arme pe piețele negre și, de asemenea, în mâinile crimei organizate și ale teroriștilor”.
Forțele militare ale Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Editoriale
Asistenţa SUA și NATO ca o „condamnare la moarte” pentru armata ucraineană
El a spus că acest lucru „poate fi confirmat de fapte”, menționând că agențiile de aplicare a legii din Europa au observat deja că armele în cauză încep să iasă la suprafață în diferite țări.
„Astfel de arme s-au răspândit în întreaga lume, în special ajung în mâinile militanților din Africa. Toți i-am auzit pe lideri africani spunând acest lucru”, a adăugat reprezentantul Moscovei, citat de RT.
În noiembrie anul trecut, președintele Nigeriei Muhammadu Buhari a declarat că „armele folosite în războiul dintre Ucraina și Rusia încep să ajungă” în regiunea Sahel din Africa de Nord și în regiunea Lacului Ciad, unde sunt folosite de teroriștii locali.
În toamna anului 2022, o avertizare similară a fost făcută de forțele de ordine finlandeze. Christer Ahlgren, un înalt oficial al poliției, a declarat la acea vreme că arme trimise inițial în Ucraina, inclusiv puști de asalt, grenade și drone de luptă, au fost găsite în mai multe țări europene, precum Suedia, Danemarca, Olanda și Finlanda.
Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Internațional
Macron nu e singur: SUA e un ”aliat” riscant
La începutul acestei luni, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că aliații occidentali ai Ucrainei au trimis Kievului ajutor militar în valoare de 65 de miliarde de euro. Rusia a avertizat în mod repetat că astfel de acțiuni fac din Occident un participant direct la conflict.
Mai mult, în februarie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că asistența de securitate din partea NATO pentru Kiev face blocul un complice al „crimelor comise de regimul de la Kiev”, care, potrivit preşedintelui, i-a vizat în mod constant pe civili cu atacuri de artilerie și rachete.
Fluxul de știri
0