Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron nu e singur: SUA e un ”aliat” riscant

© Sputnik / Ирина Калашникова / Accesați arhiva multimediaMinistrul francez al Economiei, Bruno Le Maire
Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire
Abonare
Parisul se solidarizează cu Macron. Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a apărat marți necesitatea ca Uniunea Europeană să-și construiască „independența” și propria „gândire strategică” în fața „aliaților” americani.
BUCUREȘTI, 11 apr- Sputnik. Guvernul de la Paris se aliniază în spatele declarațiilor suveraniste ale lui Macron și își exprimă îngrijorarea că ”aliatul” american ar putea să devină hegemon și o problemă pentru Europa.
„Președintele Republicii are perfectă dreptate să facă apel la independența și suveranitatea europeană, așa cum a făcut-o încă din 2017”, a declarat Bruno Le Maire la postul de radio Europe 1.
„Suntem în mod evident aliați ai Statelor Unite, împărtășim aceleași valori, avem multe interese economice comune, dar nu pentru că suntem aliați ai Statelor Unite trebuie să fim împotriva Chinei”, a continuat el.
„Și nu ar trebui să fim luați la rost în această rivalitate între Statele Unite și China, noi vrem să construim independența europeană, să consolidăm Europa”, a adăugat înaltul demnitar francez.
Fluxul de știri
0