Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India anunță sfârșitul ordinii globale monopolare a Vestului: Guvernanța mondială a eșuat

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaPremierul indian Narendra Modi
Premierul indian Narendra Modi  - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Abonare
Premierul indian Narendra Modi a declarat joi, într-un discurs rostit în deschiderea reuniunii G20 de la New Delhi, că instituțiile multilaterale au „eșuat” în abordarea provocărilor urgente cu care se confruntă lumea.
BUCUREȘTI, 2 mar -Sputnik, Bogdan Duca. „Trebuie să recunoaștem cu toții că multilateralismul este în criză astăzi”, a spus Modi într-o declarație preînregistrată la deschiderea unei reuniuni a miniștrilor de externe din cadrul G20.
„Experiența ultimilor ani – criza financiară, schimbările climatice, pandemia, terorismul și războiul – arată clar că guvernanța globală a eșuat”, a continuat el.
Se așteaptă ca dominanta reuniunii să fie criza din Ucraina. Acest lucru a fost recunoscut, miercuri ministrul indian de externe, Shri Vinay Kwatra, în fața presei.
Premierul Narendra Modi i-a implorat pe delegați să lucreze în vederea unei înțelegeri și să „depășească diferențele”.
India este una din țările cheie ale BRICS și un partener economic important al Federației Ruse. De asemenea, India are legături tradiționale puternice cu mai multe puteri din Vest, în special cu Marea Britanie și Statele Unite.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Politică
Deputații au adoptat o declarație cu privire la „agresiunea FR împotriva Ucrainei”
Fluxul de știri
0