Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații au adoptat o declarație cu privire la „agresiunea FR împotriva Ucrainei”

© Photo : Parlamentul Republicii Moldovaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații moldoveni au adoptat astăzi o declarație în sprijinul Ucrainei.
CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o Declarație cu privire la „agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei” în cadrul unei ședințe de astăzi. Documentul a fost adoptat numai de deputații PAS, care dețin majoritatea parlamentară.
Înainte de a fi adoptată declarația, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit sala de plen, iar deputații Partidului Șor nici nu au fost prezenți astăzi la ședință, anunțând anterior că boicotează întrunirea.
Prin această Declarație, deputații au solicitat ca Federația Rusă să înceteze imediat activitățile militare în Ucraina și să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul recunoscut la nivel internațional al Ucrainei.
„În același timp, autoritățile Republicii Moldova susțin eforturile comunității statelor democratice de a institui un tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei, stabilirea răspunderii pentru crime de război și pentru toate încălcările dreptului internațional umanitar comise de Federația Rusă și acoliții săi în Ucraina”, se mai arată în comunicat.
Documentul confirmă disponibilitatea autorităților Republicii Moldova de a acorda și în continuare asistență umanitară și ajutor locuitorilor Ucrainei care sunt în căutarea unui refugiu din cauza războiului.
Deputații au lansat un apel la unitate, vigilență și responsabilitate către toți cetățenii Republicii Moldova care doresc pace și libertate.
Altercații în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Politică
VIDEO - Altercații și îmbrânceli la Parlament între deputați BCS și cei din PAS
Fluxul de știri
0