Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Astăzi se împlinesc 31 de ani de la demararea conflictului armat de pe Nistru

© Preşedinţia RMImagine simbol - Depunere de flori, cintirea ostaşilor căzuţi la Nistru în Războiul pentru Independenţa şi Integritatea Teritorială a Republicii Moldova.
Imagine simbol -  Depunere de flori, cintirea ostaşilor căzuţi la Nistru în Războiul pentru Independenţa şi Integritatea Teritorială a Republicii Moldova.  - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi se împlinesc 31 de ani de la demararea conflictului armat de pe Nistru.
CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Astăzi, 2 martie, sunt comemorați eroii căzuți în războiul de pe Nistru. Cu această ocazie, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a venit cu un mesaj pentru toți cei care au fost pe câmpul de luptă.

„Dragi veterani, sunteți un exemplu viu de patriotism și responsabilitate pentru toți cei din jur. Ați scris istorie cu sânge și sudoare, iar astăzi copiii învață despre vitejia dumneavoastră la școală”. a scris Ceban.

Amintim că după ce Moldova a primit statutul de membru al ONU (2 martie 1992), președintele moldovean de atunci, Mircea Snegur, a autorizat o intervenție militară împotriva forțelor rebele care atacaseră posturi de poliție loiale Chișinăului de pe malul estic al Nistrului.
În timpul războiului din anul 1992, au murit 286 de oameni, iar alți 284 au rămas invalizi.
Улицы Артемовска и масштабы боев за город - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2023
Editoriale
Sfârșitul fără glorie al „fortăreței Bahmut” este aproape
Fluxul de știri
0