Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Aliații Rusiei se confruntă cu o „presiune fără precedent” din partea SUA

© Photo : Twitter / Nicolás MaduroNikolai Patrușev și Nicolas Maduro
Nikolai Patrușev și Nicolas Maduro - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Abonare
SUA vor folosi orice mijloace necesare pentru a forța țările să rupă legăturile cu Moscova, a declarat șeful Consiliului de Securitate al Rusiei.
CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik, Doina Crainic. SUA vor folosi orice mijloace necesare pentru a forța țările să rupă legăturile cu Moscova, a declarat șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, în timpul unei vizite în Venezuela. El a avertizat că Washingtonul urmăreşte să menţină o ordine mondială unipolară.
Patruşev a desfăşurat marți consultări de securitate cu omologul său venezuelean, Jose Adelino Ornelas Ferreira, și cu alți oficiali de rang înalt la Caracas.
Șeful Consiliului rus de Securitate a spus că „toate statele suverane experimentează în prezent un moment al adevărului când trebuie să facă o alegere fie pentru a-şi apăra libertatea de a-și alege calea, propriile valori și identitatea, fie pentru a se supune dictatelor aşa-numitului Occident colectiv, condus de SUA.”
În încercările lor de a menţine ordinea mondială unipolară, Washingtonul și aliații săi recurg la „presiune politică, șantaj militar, înrobirea financiară, sancțiuni economice și, desigur, propagandă înșelătoare”, a subliniat oficialul.
Partenerii internaționali ai Moscovei s-au confruntat cu „presiune fără precedent din partea SUA, care încearcă să-i forțeze să rupă orice legături cu Rusia, oricât de apropiate și benefice ar fi”, a declarat Patruşev, citat de RT.
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Internațional
Parlamentul israelian a adoptat proiectul de lege privind pedeapsa cu moartea
Oficialul de securitate a adăugat că Rusia este „recunoscătoare” Venezuelei pentru că a rezistat în faţa acestor încercări și a susținut Moscova. „Apreciem condamnarea publică din partea conducerii [venezuelene] a politicilor distructive ale Occidentului și NATO, precum și a agresiunii dezlănțuite împotriva Rusiei”, a spus Patruşev, referindu-se la conflictul din Ucraina.
În timpul consultărilor, a fost discutată perspectiva îmbunătățirii interacțiunii dintre agențiile de justiție, securitate și agențiile de aplicare a legii ale celor două ţări, a declarat Consiliul de Securitate al Rusiei. O atenție deosebită a fost acordată combaterii „revoluțiilor colorate” susținute de occidentali.
Ulterior, Patruşev s-a întâlnit cu președintele ţării latino-americane, Nicolas Maduro, la Palatul Miraflores.
Șeful Consiliului de securitate a declarat pentru Maduro că relațiile dintre Moscova și Caracas sunt un „parteneriat strategic”, care este esențial pentru menținerea securității și stabilității internaționale.
Liderul venezuelean a scris pe Twitter că s-a discutat despre cooperarea la diferite niveluri în beneficiul și pentru dezvoltarea ambelor națiuni.
Maduro a mai spus că Venezuela face „pași fermi pentru construirea noii lumi a egalilor, a respectului, a solidarității și a cooperării”.
Deputații partidului „ȘOR” vor boicota ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Politică
Deputații partidului „ȘOR” vor boicota ședința Parlamentului
Fluxul de știri
0