Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații partidului „ȘOR” vor boicota ședința Parlamentului

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaDeputații partidului „ȘOR” vor boicota ședința Parlamentului
Deputații partidului „ȘOR” vor boicota ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Abonare
Deputații se convoacă joi, 2 martie, în ședință plenară. Fracțiunea Partidului „ȘOR” anunță că va boicota ședința de astăzi a Parlamentului.
CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Fracțiunea Partidului „ȘOR” va boicota ședința de astăzi a Parlamentului. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă plasat pe site-ul oficial al partidului.
Potrivit reprezentanților partidului, activitatea forului legislativ a fost transformată într-o farsă cu PAS în rolul principal și cu Maia Sandu pe post de regizor.

"Miniștrii ignoră interpelările opoziției și, prin asta, sfidează Constituția. Majoritatea parlamentară blochează toate inițiativele pe care le-a lansat Partidul „ȘOR”, inclusiv cea mai recentă, care prevede extinderea până la finele anului 2025 a valabilității patentei de întreprinzător", se arată în comunicat.

Guvernul și Parlamentul demult și-au delegat împuternicirile unui grup restrâns de oameni loiali președintelui-dictator, care formează Comisia Națională Pentru Situații Excepționale și cu ajutorul căreia Maia Sandu a uzurpat puterea în stat, mai anunță Partidul Șor.
"În aceste condiții, noi, deputații Partidului „ȘOR”, nu vedem rostul aflării noastre la simularea activității legislative, care s-a transformat într-o comedie de prost gust. Vom fi alături de cetățeni, la manifestații în stradă, pentru ca guvernarea minciunii să răspundă pentru toate fărădelegile", se mai arată în comunicat.
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Economie
Dorin Recean i-a invitat pe investitorii din România să vină și în Moldova
Amintim că deputații se convoacă joi, 2 martie, în ședință plenară. Deputații vor examina, în prima lectură, proiectul care prevede majorarea cuantumului alocației lunare de stat acordate mai multor categorii de populație. Tot în prima lectură vor fi discutate proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice, modificările la Legea comunicațiilor poștale și la Legea cu privire la Procuratură.
Totodată, în a doua lectură, vor fi examinate inițiative legislative care prevăd modificări la cadrul normativ privind regimul străinilor, la Legea cu privire la eficiența energetică, la Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat etc.
În cadrul ședinței plenare de joi va fi examinat proiectul de lege privind serviciile de finanțare participativă. Spre adoptare, în a doua lectură, vor fi propuse modificări la Legea cu privire la patenta de întreprinzător și la Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.
De asemenea, deputații vor audia Raportul auditului conformității asupra cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligații de serviciu public, precum și la întreprinderile înrudite.
Totodată, în plenul Parlamentului vor fi examinate mai multe rapoarte ale Curții de Conturi.
Fluxul de știri
0