Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presiuni mari pe Serbia ca să se alăture sancțiunilor impuse Federației Ruse

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaAleksandar Vucic
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2023
Abonare
Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić acuză presiuni tot mai mari și tot mai ”dure” venite din partea Vestului, atât pentru a denunța prietenia față de Rusia cât și pentru a recunoaște independența Kosovo.
CHIȘINĂU, 1 mar - Sputnik, Bogdan Duca. La postul de radio public al Serbiei, președintele Vučić a spus că, în legătură cu escaladarea conflictului din Ucraina, conversațiile cu reprezentanții occidentali au devenit mai solicitante și mai dure, acestea vizând inclusiv recunoașterea Kosovo.

„Mi-au spus: Avem un război în Europa, participăm, deși nu o spunem”, a mai zis președintele Vucic. Potrivit acestuia, reprezentanții occidentali au anunțat o posibilă încetare a investițiilor în Serbia, retragerea capitalului deja investit, închiderea întreprinderilor și suspendarea integrării sale europene în eventualitatea în care Belgradul nu își schimbă poziția.

Serbia se confruntă cu o situație tensionată în regiunea separatistă Kosovo, a cărei independență a fost recunoscută de către SUA și de către mai multe state din Vest, dar și cu tensiuni emergente în regiunea populată de sârbi în Bosnia Herțegovina. De asemenea, Serbia refuză să aplice sancțiuni Federației Ruse și rămâne un prieten loial acestuia în Europa.
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2023
Internațional
SUA vrea bază militară în Delta Dunării? România tace
Fluxul de știri
0