Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șeful serviciului rus de informaţii externe este acuzat de omologul său din CIA

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaJoint meeting of Russian State Council and National Projects and Demographic Policy Council
Joint meeting of Russian State Council and National Projects and Demographic Policy Council - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful CIA Burns a numit comportamentul directorului SVR Naryshkin în noiembrie anul trecut îndrăzneț
CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Șeful CIA, William Burns, a vorbit despre atitudinea temerară a directorului Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Naryshkin, în timpul întâlnirii lor din noiembrie 2022.
„A existat și o atitudine foarte sfidătoare din partea lui Narîșkin. Un sentiment de îndrăzneală și aroganță. <...> Un sentiment care, cred eu, reflectă propria părere a lui Putin, ce crede în faptul că poate face ca timpul să lucreze în favoarea sa, că poate strivi pe ucraineni, că poate extenua pe aliații noștri europeni, care în cele din urmă va duce la o epuizare politică”, a declarat Burns pentru CBS News.
După cum relatează în cadrul interviului acordat pentru postul tv din SUA, Burns consideră întâlnirea din toamna anului trecut cu omologul său din Rusia ca fiind una „destul de deprimantă”.
Întâlnirea dintre Burns și Narîșkin, potrivit relatărilor din presă, a avut loc pe 14 noiembrie la Ankara.
Ulterior, șeful Serviciului rus de Informații Externe a confirmat într-un interviu acordat pentru RIA Novosti că s-a întâlnit cu omologul său american pentru a discuta despre securitatea nucleară și conflictul din Ucraina. Ulterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că întâlnirea a avut loc la cererea președintelui american Joe Biden către Putin.
Putin - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2023
Rusia
Putin: Rusia se opune existenţei unei lumi unipolare
Fluxul de știri
0