Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAI planifică ca dosarele penale să fie digitalizate în acest an

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAna Revenco
Ana Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2023
Abonare
Dosarele penale ar putea fi digitalizate în acest an, anunță MAI.
CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Toate acțiunile de documentare a contravențiilor vor fi digitalizate în acest an. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, pentru Radio Moldova.
Potrivit reprezentantului Guvernului, prin Sistemul Informațional „E-dosar penal” va fi redusă probabilitatea de manipulare a datelor și corupția.
„Am pus bazele în anul 2022 a sistemului informațional „E-dosar contravențional”. Am început să creionăm un alt sistem E-dosar penal. Anul acesta vom ajunge să pilotăm acest sistem chiar în a doua jumătate a anului. Toate acțiunile de documentare a contravențiilor vor fi digitalizate. Asta înseamnă timp redus, putem planifica mult mai targhetat și eficient acțiunile și resursele propriu-zise”, a explicat ministra Afacerilor Interne.
Ana Revenco a mai precizat că reprezentanții ministerului au demarat deja și digitalizarea proceselor interne - circuitul documentelor, recrutarea și evaluarea personalului din subdiviziunile MAI.
Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2023
Politică
Grosu spune că Moldova nu va adera la NATO
Fluxul de știri
0