Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grosu spune că Moldova nu va adera la NATO

© Sputnik / Rodion ProcaGrosu
Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2023
Abonare
Potrivit președintelui parlamentului, malul stâng „este mult mai bine echipat decât armata națională”.
Moldova nu intenţionează să adere la NATO, dar ar trebui să coopereze cu Alianţa pentru a-şi consolida capacitatea de securitate. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Moldovei, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune din țară.
"Dacă să spunem tranșant că se dorește, se pune problema aderării Republicii Moldova la NATO sau nu, nu se pune această problemă. Asta pentru a da într-o parte toată specula și isteria. Ipocrizia știți care e? Autoritățile separatiste din stânga Nistrului, hai să o spunem așa cum este, sunt mult mai echipate, mult mai echipate decât Armata Națională. Ei au la dispoziție un ditamai depozit de muniții de la Cobasna. Ei de acolo se aprovizionează cu armament. Și este evident că, ei pot să folosească de munițiile acestea. Acolo sunt mii de tone”, a spus Grosu.
Potrivit acestuia, în condițiile actuale din regiune, autoritățile moldovenești sunt nevoite să se întrebe serios cum să-și protejeze, în special, spațiul aerian.
politia
 - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2023
Societate
Poliția va intensifica măsurile de supraveghere și control pe drumurile publice
Fluxul de știri
0