Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună! Bursele pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi vor fi majorate

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaStudenți, instituții superioare de învățământ
Studenți, instituții superioare de învățământ - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Abonare
Guvernul majorează bursele pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi
Guvernul a majorat bursele pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi. Începând cu luna ianuarie, cuantumul acestor alocații va fi majorat cu 15,7%. Decizia a fost aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri.
Totodată, cu 20% va crește cuantumul Bursei de Excelență a Guvernului, iar cu 25% cel al Bursei pe domeniile științifice. Astfel, 25 de studenți doctoranzi vor beneficia de burse majorate în acest an - 21 de persoane vor primi Bursa de Excelență a Guvernului, în valoare de 3000 de lei, iar alți 4 studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2500 de lei. Decizia cu privire la acordarea burselor majorate celor mai buni studenți doctoranzi a fost aprobată, tot astăzi, de Guvern.
„Majorarea burselor pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi se înscrie în politica de fortificare a sistemului de învățământ de toate nivelurile, precum și de asigurare a atractivității și competitivității la nivel național și internațional a instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic din țară”, a declarat ministrul Anatolie Topală.
Pentru majorarea burselor, din bugetul de stat vor fi alocate suplimentar 41 de milioane de lei.
Maia Sandu și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Politică
Maia Sandu l-a invitat pe președintele SUA, Joe Biden, în Republica Moldova
Fluxul de știri
0