Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu l-a invitat pe președintele SUA, Joe Biden, în Republica Moldova

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaMaia Sandu și Joe Biden
Maia Sandu și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Abonare
Președintele SUA a fost invitat în Republica Moldova de către Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a invitat pe președintele SUA, Joe Biden, să vină într-o vizită în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de șeful statului pe o rețea de socializare.
"I-am transmis Președintelui Biden că moldovenii își doresc să rămână parte a lumii libere, să trăiască în siguranță și să-și realizeze visul de a adera la Uniunea Europeană și i-am mulțumit pentru sprijinul important oferit de către SUA pentru dezvoltarea economică și transformarea democratică a țării noastre. (...) L-am invitat pe Președintele Biden să ne viziteze din nou țara", a scris Sandu.
În context, Sandu a scris că datorită întâlniri cu Biden la Varșovia, a avut ocazia să-i transmită președintelui SUA că, "în situația dificilă în care ne aflăm, cu un război la hotar, avem nevoie și mai mult de sprijinul SUA pentru a ne consolida reziliența economică."
"Îi suntem recunoscători poporului american și pentru ajutorul oferit de către Guvernul SUA în ultimul an în vederea depășirii crizei energetice. Acest lucru ne-a permis să oferim compensații cetățenilor cu venituri mici pentru a putea face față mai ușor prețurilor crescute la resursele energetice. Mizăm în continuare pe susținerea guvernului american în efortul nostru de diversificare a surselor de energie și de consolidare a securității energetice", a mai anunțat Sandu.
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Politică
Biden: SUA va ajuta Moldova să își consolideze rezistența politică și economică
Fluxul de știri
0