Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Semnăturile adunate împotriva reformei APL au fost transmise oficiului Consiliului Europei

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Abonare
Semnăturile împotriva reformei APL adunate de PSRM au fost transmise oficiului Consiliului Europei.
CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. O declarației împotriva reformei administrativ-teritoriale PAS în Moldova, semnată de 186 de mii de cetățeni de rând, 19 președinți de raioane, 212 primari de orașe și sate, au fost transmise Oficiului Consiliului Europei de la Chișinău. Despre aceasta a anunțat deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, în cadrul unei conferințe de presă.

„Avem aici declarația care a fost semnată de mai mulți aleși locali, este în două limbi: română și engleză. După acest briefing, vom merge la Oficiul Consiliului Europei la Chișinău, pentru a le oferi aceste declarații, dar și semnăturile aleșilor locali din regiuni.. Sperăm că partenerii străini, europeni vor ține cont de opinia oamenilor, nu doar de declarațiile celor de la putere… Această reformă reprezintă lichidarea raioanelor, a tot ce este pe lângă Chișinău”, a declarat Odnostalco.

Potrivit deputatului, declarația va fi expediată și mai multor ambasadori străini. Deputatul și-a exprimat speranța că partenerii străini vor fi receptivi la apelurile reprezentanților poporului de a stopa reforma APL care duce la lichidarea țării.
Tot în cadrul briefing-ului, președintele raionului Basarabeasca, Piotr Pușcari, a menționat că reforma promovată de actuala guvernare nu este destinată cetățenilor țării, ci lor personal.
„Astăzi ne-au fost luate spitalele raionale, mâine ne vor fi luate direcțiile de asistență socială, poimâine-de educație. Astfel, consiliile raionale vor rămâne fără competențe. Dar cetățenii anume aici vin ca să-și rezolve problemele. Din păcate, autoritățile locale nu vor fi în stare să le rezolve, deoarece aceste competențe vor fi în subordinea guvernului. Acest lucru se face cu scopul de a demonstra ineficiența raioanelor și necesitatea lichidării acestora”, a spus Pușcari.
Acțiune de protest organizată de PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Politică
PSRM adună semnături împotriva reformei APL pusă la cale de PAS
Fluxul de știri
0