Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM adună semnături împotriva reformei APL pusă la cale de PAS

© Photo : Miroslav RotariAcțiune de protest organizată de PSRM
Acțiune de protest organizată de PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
PSRM s-a declarat ferm împotriva acțiunilor autorităților centrale de a realiza reforma administrației publice locale, fără a consulta societatea, administrațiile locale, experții în domeniu.
CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Serviciul de presă al PSRM anunță că în mai multe localități ale țării a demarat o campanie de colectare a semnăturilor împotriva reformei administrației publice locale, promovată de actuala guvernare.
„Amintim, că PSRM s-a declarat ferm împotriva acțiunilor autorităților centrale de a realiza reforma administrației publice locale, fără a consulta societatea, administrațiile locale, experții în domeniu”, subliniază sursa citată.
Anterior vice președintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a afirmat în cadrul unui briefing de presă că „Reforma administrativă promovată este absolut ilegală și netransparentă. Ea contravine tuturor standardelor europene și este realizată de cei care vor să domine în teritorii, așa cum se întâmplă și cu reforma în justiție și în alte domenii. Ceea ce face Guvernul astăzi, în realitate se numește centralizare. Mergem în mod clar către un regim totalitar – centralizarea serviciilor publice și distrugerea autorităților locale.”.
Adela Raileanu - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2022
Politică
Deputatul Adela Raileanu, 9 observații esențiale despre închiderea celor 6 posturi TV
Fluxul de știri
0