Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: „Nu Rusia este cea care a redus plățile în dolari”, ci Occidentul

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vorbind despre ponderea tot mai mare a plăţilor în ruble, preşedintele rus a spus că Occidentul a fost cel care a redus „cu propriile mâini” ponderea dolarului.
BUCUREŞTI, 22 feb – Sputnik. Referindu-se la consecințele sancțiunilor, Vladimir Putin a subliniat că „economia rusească a depășit toate riscurile”. Vorbind despre ponderea tot mai mare a plăţilor în ruble, preşedintele rus a spus că Occidentul a fost cel care a redus „cu propriile mâini” ponderea dolarului.
Economia rusească s-a dovedit a fi „mai puternică” decât sancțiunile occidentale, a subliniat Vladimir Putin, amintind că, în ciuda scăderii estimărilor legate de PIB, aceasta s-a redus doar cu 2,1%.
În timp ce ponderea rublei în tranzacţiile internaționale s-a dublat, președintele rus a promis că va continua să lucreze cu parteneri [internaționali] pentru independența faţă de dolar.
„Nu Rusia este cea care a redus plățile în dolari, Occidentul a făcut acest lucru cu propriile mâini”, a subliniat Putin, citat de Sputnik France.
În prezent, ponderea rublei reprezintă o treime din volumele totale. Ținând cont de monedele țărilor prietenoase, această pondere acoperă chiar mai mult de jumătate.

Sancțiunile sunt doar un mijloc

Sancțiunile anti-Rusia nu au avut decât scopul să îi facă pe cetățenii noștri să sufere. Ei vor să îi facă pe oameni să sufere, destabilizând societatea noastră din interior. Dar intenţia lor nu s-a materializat”, a spus Vladimir Putin.
În ciuda presiunii sancţiunilor, multe sectoare civile de bază ale economiei naționale au crescut volumul producției, nivelul șomajului a fost redus cu 1%, iar piața muncii a devenit mult mai confortabilă, a adăugat președintele.
De asemenea, preşedintele a lăudat succesele în agricultură, subliniind recolta record din acest an, în valoare de peste 150 de milioane de tone de cereale.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2023
Rusia
Rusia va răspunde oricăror provocări: Mesajul lui Putin către Adunarea Federală
Fluxul de știri
0