Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va răspunde oricăror provocări: Mesajul lui Putin către Adunarea Federală

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2023
Vladimir Putin
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Rusiei, Vladimir Putin a adresat marți un mesaj Adunării Federale, în care a menționat că operațiunea militară specială a început acum un an pentru protejarea pământurilor istorice și asigurarea securități oamenilor.
CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat în cadrul discursului său adresat Adunării Federale că Rusia va răspunde oricăror provocări, pentru că ”suntem un popor unit, avem încredere în forțele noastre, adevărul este de partea noastră”.

Rusia a făcut totul pentru soluționarea pașnică a situației din Donbas

Rusia a făcut tot posibilul pentru a soluționa problema Donbasului prin mijloace pașnice, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin în mesajul său adresat Adunării Federale.
"Noi am făcut tot posibilul, într-adevăr tot posibilul, pentru a soluționa această problemă prin mijloace pașnice. Am negociat cu răbdare în privința ieșirii pașnice din acest conflict dificil. Dar pe la spatele nostru era pregătit un cu totul alt scenariu", a spus Putin.

Donbasul a așteptat că Rusia îi va veni în ajutor

Președintele rus a declarat că, din 2014, locuitorii Donbasului luptă pentru dreptul de a trăi în țara lor natală și, de asemenea, au crezut și au așteptat ca Rusia le va veni în ajutor.
„Începând cu 2014, Donbasul a luptat, și-a apărat dreptul de a trăi pe propriul pământ, de a vorbi în limba maternă, a luptat și nu s-a dat bătut în condițiile blocadei și bombardamentelor permanente, a urii nedisimulate din partea regimului de la Kiev, a crezut și a așteptat că Rusia îi va veni în ajutor”, a spus Vladimir Putin.

Despre scopurile operațiunii speciale

Președintele rus a subliniat că operațiunea militară specială a început acum un an pentru protejarea pământurilor istorice și asigurarea securități oamenilor din Donbas. El a precizat că scopurile operațiunii vor fi realizate pas cu pas, atent și consecvent.
„Acum un an, pentru a apăra oamenii de pe pământurile noastre istorice, pentru a asigura securitatea țării noastre, pentru a lichida amenințarea venită din partea regimului neonazist care a apărut în Ucraina după lovitura de stat din 2014, a fost decisă desfășurarea operațiunii militare speciale. Noi, pas cu pas, cu atenție și consecvență vom realiza sarcinile pe care le avem în față", a declarat Putin în mesajul său adresat Adunării Federale.
„Noi nu luptăm cu poporul Ucrainei, ei înșiși au devenit ostatic ai regimului de la
Kiev”, a mai specificat Putin.

Occidentul vrea să transforme conflictul din Ucraina în unul global

Occidentul vrea să transfere conflictul local din Ucraina în faza de confruntare globală, a afirmat președintele Rusiei, Vladimir Putin.
"Elitele Occidentului nu-și ascund scopurile - de a-i provoca, așa cum spun ei, este vorbire directă, o înfrângere strategică Rusiei. Ce înseamnă asta? Ce este asta pentru noi? Aceasta înseamnă să o sfârșească cu noi odată pentru totdeauna, adică ei intenționează să transfere conflictul local într-o fază de confruntare globală”, a declarat Putin.
El a menționat că anume în așa fel înțelege Rusia acest lucru și va reacționa în mod corespunzător.

Elitele occidentale sunt vinovate pentru ațâțarea conflictului ucrainean

Președintele rus a accentuat că vina pentru ațâțarea conflictului ucrainean aparține în totale elitelor occidentale.
„Responsabilitatea pentru ațâțarea conflictului ucrainean, pentru escaladare, pentru creșterea numărului victimelor acestuia revine în totalitate elitelor occidentale. Și, bineînțeles, actualului regim de la Kiev, căruia poporul ucrainean îi este, în esență, străin”, a afirmat Putin.

Despre proiectul „anti-Rusia” în Ucraina

Proiectul „anti-Rusia” face parte din politica revanșistă a Occidentului. Scopul este unul - să ațâțe războiul în Europa cu mâinile altora, a declarat Putin.
El a menționat că Occidentul a accelerat proiectul „anti-Rusia” în Ucraina, sprijinind lovitura de stat sângeroasă.
„Occidentul a accelerat astăzi implementarea acestui proiect („anti-Rusia”), sprijinind lovitura de stat din 2014. Lovitura de stat – sângeroasă, anti-statală, anticonstituțională – de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, de parcă așa și a trebuit să fie. Ei chiar au comunicat câți bani s-au cheltuit pentru asta. La baza ideologică a fost pusă rusofobia, naționalismul extrem de agresiv”, a declarat președintele rus Vladimir Putin în discursul adresat Adunării Federale.

Occidentul își distruge propriile valori

Țările occidentale își distrug propriile valori, declară perversiunile, inclusiv pedofilia, drept normă a vieții, a declarat președintele rus în discursul rostit marți, 21 februarie.
„Uitați-vă ce fac ei cu propriile popoare. Distrugerea familiei, a identității culturale și naționale. Perversiunile, batjocorirea copiilor chiar până la pedofilie sunt declarate normă, normă a vieții lor. Iar clerul, preoții sunt obligați să binecuvânteze căsătoriile între persoane de același sex”, a spus Putin.

Rusia își apără copiii de degradare

Putin a menționat că oamenii în Occident înțeleg că sunt conduși către o catastrofă spirituală, dar acestea sunt problemele lor, iar noi suntem obligați să ne protejăm copiii de degradare și degenerare.
"Milioane de oameni în Occident înțeleg că sunt conduși către o adevărată catastrofă spirituală. Elitele, trebuie să o spunem direct, pur și simplu își ies din minți și pentru asta se pare că nu există leac. Dar acestea sunt problemele lor, după cum am spus, iar noi suntem obligați să ne protejăm copiii și vom face acest lucru - ne vom proteja copiii de degradare și degenerare”, a subliniat președintele rus în mesajul către Adunarea Federală.

Rusia va răspunde la livrările de muniție cu rază lungă de acțiune în Ucraina

Rusia va veni cu un răspuns hotărât la livrările de arme cu rază lungă de acțiune ale țărilor occidentale către Kiev, a punctat președintele Rusiei, Vladimir Putin.
„Cu cât în Ucraina vor veni sisteme occidentale cu o rază mai lungă de acțiune, cu atât mai departe vom fi obligați să îndepărtăm amenințarea de la granițele noastre”, a menționat șeful statului.
Liderul rus a calificat această măsură drept una firească.

Rusia suspendă participarea la START

Președintele Putin a declarat că Rusia își suspendă participarea la Tratatul de reducere a armelor strategice ofensive(START)
Totodată, el a subliniat că Moscova nu se retrage din tratat.
Liderul rus a amintit că, la începutul lunii februarie, NATO i-a cerut Rusiei „să revină la implementarea” Tratatului START, inclusiv accesul la obiectivele nucleare de apărare.
"Ei bine, nici nu știu cum să numesc asta - este un fel de teatru al absurdului. Noi știm că Occidentul este direct implicat în încercările regimului de la Kiev de a ataca bazele aviației noastre strategice", a declarat Putin.
Potrivit președintelui, înainte de a reveni la discuția cu privire la START, Rusia trebuie să înțeleagă cum să țină cont de arsenalele nucleare ale Franței și Marii Britanii.
El a menționat că „oamenii în Occident nu sunt deloc proști”, cei care vor să-i provoace o înfrângere strategică Rusiei și vor să inspecteze ”obiectivele noastre militare”.

Ministerul Apărării și ”Rosatom” trebuie să fie gata pentru teste nucleare

Ministerul rus al Apărării și ”Rosatom” trebuie să fie pregătite pentru testarea armelor nucleare dacă Statele Unite vor face acest lucru primele, a declarat Putin.
"Ministerul rus al Apărării și ”Rosatom” trebuie să asigure pregătirea pentru testarea armelor nucleare rusești. Evident, noi nu vom face primii acest lucru, dar dacă SUA vor efectua teste, atunci vom face și noi", a punctat liderul rus.

Rusia va răspunde oricăror provocări

În încheierea mesajului adresat Adunării Federale, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că Rusia va răspunde oricăror provocări, pentru că ”suntem un popor unit, adevărul este de partea noastră.
"Rusia va răspunde oricăror provocări, pentru că suntem cu toții o singură țară, un popor mare și unit. Avem încredere în noi înșine, avem încredere în puterile noastre. Adevărul este de partea noastră", a conchis președintele Rusiei, Vladimir Putin.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2023
Rusia
Putin a anunțat că Rusia își suspendă participarea în Tratatul START
Fluxul de știri
0