Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mișcarea Pentru Popor anunță un nou protest în Capitală

© Sputnik / Rodion ProcaBriefing de presă organizate de Mișcarea Pentru Popor
Briefing de presă organizate de Mișcarea Pentru Popor  - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Abonare
Mișcarea Națională Pentru Popor anunță un nou protest antiguvernamental, prin care vor solicita Guvernului, Parlamentului și Președinției un răspuns la Rezoluția aprobată în cadrul manifestației din 19 februarie.
CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Mișcarea Pentru Popor anunță un nou protest, în data de 28 februarie, ora 12:30, în fața Primăriei Chișinău. Despre aceasta a spus deputatul Partidului Șor, Marina Tauber, în cadrul unei conferințe de presă.
„Mișcarea Pentru Popor anunță organizarea unei noi acțiuni în masă, în data de 28 februarie, pentru ca cetățenii din întreaga țară să-și exprime opinia legată de refuzul guvernării PAS de a achita integral facturile populației pentru lunile de iarnă. Pe 28 februarie vom fi și mai mulți, și mai activi, pentru a ne face auziți și ascultați de regimul Sandu-PAS. Oamenii vor veni din întreaga republică, indiferent de câtă presiune, intimidare, șantaj și sperietori vor pune la cale cei din conducerea tiranică și antipopulară a țării. Poporul are dreptul la protest, are dreptul să formuleze cereri, are dreptul să obțină ceea ce solicită”, a subliniat Marina Tauber.
Tauber a anunțat că între timp continuă campania Mișcării Pentru Popor privind colectarea semnăturilor cetățenilor, pentru a determina guvernarea să plătească facturile pentru lunile de iarnă. Până în prezent, au fost adunate aproximativ 400 de mii de semnături. Astfel, liderii grupului de inițiativă cer Guvernului, dar și șefului statului, Maia Sandu, să găsească timp și să examineze revendicările înaintate.
Tot în cadrul conferinței, reprezentantul Partidului Renașterii, Serghei Mișin, a declarat că această inițiativă a Mișcării pentru Popor nu este una populistă.
„Dacă prețurile la serviciile comunale ar fi rămas la nivelul de acum doi ani, dacă gazul ar fi costat patru lei, iar energia electrică unul și jumătate, atunci oamenii nu aveau cereri și pretenții (la guvernarea RM) să plătească facturile la serviciile comunale pentru această iarnă", a spus Mișin.
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Politică
Mii de oameni au cerut demisia Guvernului și achitarea facturilor pentru lunile de iarnă
Fluxul de știri
0