Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Biden: SUA va ajuta Moldova să își consolideze rezistența politică și economică

© AP Photo / Evan VucciJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele SUA, Joe Biden, s-au întâlnit în capitala Poloniei.
CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele SUA, Joe Biden, au purtat o discuție în timpul unei întâlniri la Varșovia, transmite Casa Albă.
„Președintele Biden a reafirmat sprijinul ferm al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, se arată în comunicat.
Totodată, Biden a dat asigurări că SUA va ajuta Moldova să își consolideze rezistența politică și economică, inclusiv agenda de reformă democratică și securitatea energetică, și pentru a aborda efectele războiului Rusiei împotriva Ucrainei
Tot la Varșovia, acolo unde liderul de la Casa Albă, cât și președintele Moldovei se află într-o vizită oficială, Biden a susținut un discurs în fața mai multor lideri ai lumii și a cerut audienței aplauze pentru președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, Sandu a venit cu o reacție pe pagina sa de Twitter, și a scris că pentru ea a fost un „privilegiu să ascult discursul istoric”.
„Moldova prețuiește libertatea și ne angajăm să rămânem parte a lumii libere. Recunoștința mea sinceră față de președintele Biden pentru sprijinul său neclintit pentru Moldova și pentru solidaritatea cu noi”, a scris Sandu.
Fluxul de știri
0