Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Liderii statelor din estul NATO vin să ”ia lumină” de la Biden

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUAndrzej Duda, Rumen Radev și Klaus Iohannis, imagine simbol
Andrzej Duda, Rumen Radev și Klaus Iohannis, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Abonare
Președintele SUA, Joe Biden, participă miercuri, la Varșovia, la întâlnirea cu grupul liderilor statelor din formatul B9 (București 9).
BUCUREȘTI, 22 feb -Sputnik. Joe Biden și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, participă la întrunirea extraordinară a statelor din formatul B9 , pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu acestea.
Formatul B9, care conține un grup de 9 state din NATO, din Europa Centrală și de Est, (Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria), mai degrabă apropiate de SUA decât de Uniunea Europeană, a fost creat în marja inițiativei susținute de americani în estul Europei sub denumirea Intermarium.
Biden va ”reafirma sprijinul de neclintit al SUA faţă de securitatea Alianţei", a transmis Casa Albă într-un comunicat.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale a României, agenda discuţiilor va viza continuarea sprijinului multidimensional pe care statele Aliate, inclusiv cele participante la Formatul B9, îl acordă Ucrainei, susţinerea pentru aspiraţiile sale euroatlantice, precum şi demersurile continue ale NATO de întărire a posturii sale de descurajare şi apărare pe așa-numitul „flanc estic” al alianței. O atenţie specială va fi acordată şi partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova, confruntată cu provocări crescute de securitate, a mai informat Cotroceniul.
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Politică
Biden: SUA va ajuta Moldova să își consolideze rezistența politică și economică
Fluxul de știri
0