Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Consiliul Federației a aprobat legea privind suspendarea participării Rusiei la START

© Sputnik / Алексей МайшевConsiliul Federației
Consiliul Federației - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Abonare
Consiliul Federației a aprobat cu vot unanim legea privind suspendarea participării Rusiei la Tratatul de Reducere a Armelor Strategice.
CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Consiliul Federației a aprobat astăzi cu vot unanim legea privind suspendarea participării Rusiei la START (Tratatul de Reducere a Armelor Strategice).
În prima parte a zilei de astăzi, și Duma de Stat a fost adoptat în unanimitate legea cu privire la suspendarea participării Rusiei la START. Documentul precizează că acesta intră în vigoare în ziua publicării lui oficiale.
Amintim că ieri, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat în fața Adunării Federale a Rusiei despre suspendarea participării Rusiei în Tratatul privind Armele Strategice Ofensive.
El a mai menționat că în ianuarie curent, NATO a cerut revenirea la inspecții în temeiul Tratatului START și a calificat această pretenție drept „un fel de teatru al absurdității”.
În această ordine de idei, Putin a formulat următoarele observații:
Occidentul este direct implicat în planurile de a lovi țintele strategice ale Rusiei;
Statele Unite au încercat să spargă arhitectura relațiilor internaționale creată după al Doilea Război Mondial, remodelând ordinea mondială după interesele lor;
Washingtonul se gândește la o testare efectivă a armelor nucleare, există astfel de informații;
Ministerul rus al Apărării și Rosatom trebuie să se asigure că aceste instituții sunt pregătite pentru testarea armelor nucleare rusești, dacă Statele Unite o fac mai întâi.
Decizia de reluare a participării Rusiei la START va fi luată de președinte Vladimir Putin.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2023
Rusia
Putin a anunțat că Rusia își suspendă participarea în Tratatul START
Fluxul de știri
0