Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a anunțat că Rusia își suspendă participarea în Tratatul START

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2023
Vladimir Putin
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
El a mai menționat că în ianuarie curent, NATO a cerut revenirea la inspecții în temeiul Tratatului START și a calificat această pretenție drept „un fel de teatru al absurdității”.
CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Unul dintre cele mai serioase anunțuri din mesajul rostit azi de Vladimir Putin în fața Adunării Federale a Rusiei este suspendarea participării Rusiei în Tratatul privind Armele Strategice Ofensive (Tratatul START).
„Rusia își suspendă participarea la Tratatul privind Armele Strategice Ofensive”, a spus Putin.
El a mai menționat că în ianuarie curent, NATO a cerut revenirea la inspecții în temeiul Tratatului START și a calificat această pretenție drept „un fel de teatru al absurdității”.
În această ordine de idei Putin a formulat următoarele observații:
Occidentul este direct implicat în planurile de a lovi țintele strategice ale Rusiei;
Statele Unite au încercat să spargă arhitectura relațiilor internaționale creată după al Doilea Război Mondial, remodelând ordinea mondială după interesele lor;
Washingtonul se gândește la o testare efectivă a armelor nucleare, există astfel de informații;
Ministerul rus al Apărării și Rosatom trebuie să se asigure că aceste instituții sunt pregătite pentru testarea armelor nucleare rusești, dacă Statele Unite o fac mai întâi.
Putin a spus că în urmă cu o săptămână a semnat un decret privind punerea în serviciul de luptă a noilor sisteme strategice la sol.
Liderul rus și-a încheiat mesajul către Adunarea Federală cu cuvintele „Adevărul este de partea noastră”. Mesajul lui a durat 1 oră și 45 de minute.
Владимир Путин выступает с посланием Федеральному собранию РФ - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2023
Video
Mesajul lui Putin rostit în fața Adunării Federale
Fluxul de știri
0