Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron: Franța nu va sprijini niciodată ideea „distrugerii” Rusiei

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaMacron și Putin
Macron și Putin - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele francez Macron a spus că Parisul nu va susține niciodată ideea de a distruge Rusia.
CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Franța nu a vrut niciodată să „înfrângă” Rusia și nu va susține niciodată o astfel de poziție, spre deosebire de o serie de state est-europene, a declarat președintele francez Emmanuel Macron într-un interviu comun pentru Journal du Dimanche, Figaro și postul de radio France Inter.
Macron a menționat că, în ciuda sprijinului militar al Franței pentru Ucraina , el este „convins că conflictul nu se va încheia militar”.
"Nu cred, ca unii, că este necesar să zdrobim complet Rusia, să o atacăm pe teritoriul său. Acești observatori, în primul rând, vor să distrugă Rusia. Franța nu a luat și nu va lua niciodată o astfel de poziție", el a spus.
Potrivit presei, prin „observatori” Macron se referea la țările din Europa de Est , membre ale NATO și UE , cărora nu le-a plăcut cuvintele sale că „Rusia nu poate fi umilită”.
Macron a reamintit din nou necesitatea revenirii la masa negocierilor, deoarece, în opinia sa, Ucraina nu este capabilă să returneze în mod independent vechile granițe în condițiile în care aliații nu își vor trimite trupele să ajute Kievul .
"Nici Ucraina, nici Rusia - nicio parte nu va putea câștiga complet", a spus el.
Totodată, Macron a remarcat că, în primul rând, europenii vor suferi de pe urma prelungirii conflictului din Ucraina.
Guvernul Recean - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Politică
Politician: Schimbarea premierului nu rezolvă problema de performanță a actualului Guvern
Fluxul de știri
0