Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politician: Schimbarea premierului nu rezolvă problema de performanță a actualului Guvern

© Sputnik / OsmatescoGuvernul Recean
Guvernul Recean - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Abonare
Unii politicieni moldoveni consideră că schimbarea premierului nu rezolvă problema de performanță a actualului Guvern.
CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Schimbarea ușoară a componenței Guvernului nu rezolvă problema de performanță. Declarația a fost făcută de președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, în cadrul unei emisiuni.
Potrivit politicianului, în echipa noului premier Dorin Recean se regăsesc persoane care nu s-au manifestat prin inițiative strălucite în Guvernul Gavrilița, iar acest lucru reprezintă o dezamăgire.
„Este o mare dezamăgire faptul că din echipa unui prim-ministru mult mai ambițios decât predecesorul său se regăsesc oameni care nu au strălucit prin inițiative. Mă refer la Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației. Din contra, au fost inițiative șubrede după consistența lor. Mă refer la reforma universitară, o comasare neizbutită a universităților fără un plan de implementare. Iar în privința domeniului economiei, avem carențe serioase de viziune, nu e vorba de programe stufoase, cu un amsamblu de priorități care ar putea dinamiza economia și s-o readucă din stagnare. Din punctul meu de vedere doar schimbarea vechiului prim-ministru cu o ușoară împrospătare a câtorva ministere, nu rezolvă problema de performanță a actualului Guvern”, a spus Munteanu.
Amintim că Guvernul Gavrilița a plecat în demisie vineri, 10 februarie, după un an și jumătate de guvernare, explicând că Republica Moldova intră într-o nouă fază în care prioritatea este securitatea. Două ore mai târziu, președinta Maia Sandu la desemnat pe Dorin Recean, consilierul prezidențial pe securitate, candidat la funcția de premier.
Astfel, prim-ministrul desemnat Dorin Recean a primit joi, 16 februarie, vot de încredere din partea deputaților, iar spre seară Cabinetul de miniștri a depus jurământul. Din acest Guvern fac parte mai mulți miniștri din Guvernul Gavrilița, iar din Executivul Recean nu mai fac parte ex-miniștrii Sergiu Litvinenco, Andrei Spînu și Dumitru Budianschi.
Recean - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Politică
Moldova va revizui acordurile încheiate în cadrul CSI
Fluxul de știri
0