Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Canalul Bâstroe condamnă Delta Dunării

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaDunărea, imagine din arhivă
Dunărea, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2023
Abonare
Autoritățile regimului de la Kiev se laudă public, pe o rețea de socializare, că distrug Delta Dunării. Autoritățile românești protestează....la Bruxelles.
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik, Bogdan Duca. Ministerul Infrastructurii din Ucraina afirmă, într-o postare pe o rețea de socializare, că adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri, pentru prima oară de la declararea independenței țării.
„Pentru prima dată în timpul independenței Ucrainei, pescajul care trece prin Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 m. Este o mare oportunitate pentru capacitatea fluviului Dunărea și pentru cifra de afaceri a porturilor de export. Continuăm să dezvoltăm clusterul portuar dunărean împreună cu partenerii noștri europeni”, se arată în postarea publicată pe rețeau de socializare.
Ministerul român al Afacerilor Externe promite că va aduna date, va lua măsuri și va protesta ferm, dar deocamdată Bogdan Aurescu se duce la Bruxelles să reafirme ”susținerea Ucrainei până la capăt. Mai ferm, pare ministru Mediului, Tancsoz Barna, de la UDMR.
”Subliniez încă o dată că Ministerul Mediului va urmări aceste lucrări, va urmări procedurile bazate pe convenţiile europene şi internaţionale şi vom împiedica toate lucrările care pot afecta biodiversitatea şi ecosistemul Deltei Dunării”, a spus ministrul Mediului, Tanczos Barna.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2023
Internațional
Accident fluvial în portul Reni de pe Dunăre
Fluxul de știri
0