Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Accident fluvial în portul Reni de pe Dunăre

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2023
Abonare
Probleme pe canalul navigabil Chilia, al Dunării, după ce o barjă românească, ce încărca grâu din portul Reni (din Ucraina), s-a scufundat în Dunăre, blocând cheiul respectiv.
CHIȘINĂU, 5 feb -Sputnik. O barjă românească încărcată cu 860 de tone de grâu s-a scufundat, sâmbătă dimineața, in Portul Reni, de la Dunăre, din Ucraina.
Potrivit armatorului, în timpul operațiunilor de încărcare cu grâu a barjei, a început să intre apă pe la sala de mașini. Cei cinci marinari români s-au salvat, dar nu au mai putut face nimic pentru că barja să nu se scufunde. Ambarcațiunea aparține unei companii românești cu sediul în Constanța.
Portul Reni situat la o distanță de 320 km sud-vest de orașul Odesa și la 22 km de orașul românesc Galați, a devenit unul din punctele importante ale comerțului cu cereale dar și al tranzitului de refugiați, după agravarea conflictului din Ucraina.
Orașul este situat la o altitudine de 24 metri, pe malul stâng al Dunării (la 3 km aval de vărsarea Prutului în Dunăre), în partea de vest a raionului Reni. Are 19,947 locuitori, din care populația vorbitoare de limba română constituie 13.4% din populație, restul fiind în majoritate rusofoni.
Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2023
Rusia
Medvedev, despre planurile Kievului de a ataca Crimeea
Fluxul de știri
0