Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serbia cere explicații de la Republica Moldova pentru acuzațiile de destabilizare

© AP Photo / Radivoje PavicicSârbii bosniaci
Sârbii bosniaci - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Abonare
Ministerul sîrb de Externe a reacționat la declarațiile președintelui Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Ministrul de Externe al Serbiei, Ivica Dacic, a cerut explicații președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru acuzația implicării unor cetățeni sârbi, în destabilizarea situației din țara sa. Despre aceasta se precizează într-un comunicat publicat luni de Ministerul de Externe al Serbiei.
Ministrul sârb al Afacerilor Externe „a negat categoric declarația Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, despre posibila participare a cetățenilor sârbi la acțiuni subversive care vizează destabilizarea Republicii Moldova”, și care s-ar baza pe informații ucrainene despre planurile Rusiei.
„Cerem autorităților moldovenești să furnizeze de urgență toate informațiile de care dispun, pentru că nu am primit până acum nicio notificare din partea Republicii Moldova”, a spus ministrul, într-un comunicat al ministerului.
El a adăugat că există multe exemple de știri false pe arena internațională, dar Serbia „nu va permite afectarea reputației și intereselor sale”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Politică
Sandu anunță despre unele încercări de destabilizări a situației din Moldova
Fluxul de știri
0